Institutul Hispano Român continuă, pentru al doilea an consecutiv, proiectul „Școala românească de weekend din Castellón Nicolae Iorga”, finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

„Ne dorim ca prin intermediul acestui proiect să continuam păstrarea și promovarea valorilor culturale și identitare românești pentru copiii români cu vârsta între 4 si 14 ani, din zona Castellón”, precizează Manuel Păduraru, președintele Institutului Hispano Român din Castellón.

În cadrul „Școlii Românești Nicolae Iorga din Castellón” se organizează activități educaționale de limbă, cultură și civilizație românească, de muzică, de pictură și de lucru manual.

Scopul școlii de weekend “Nicolae Iorga” Castellón este acela de a păstra limba, cultura și tradiția românească, în rândul membrilor comunității de români din Castellón.

Având în vedere numărul foarte ridicat al copiilor români născuți în afara României care nu își cunosc originile, nu știu cine a fost Mihai Eminescu, Ion Creangă, nu știu ce a însemnat Marea Unire sau nu cunosc regiunile și județele României, ne propunem ca, prin intermediul atelierelor, să facem cunoscute reperele culturale românești și să păstrăm intact spiritul, originile și valorile noastre”, mai spune președintele ONG-ului Institutul Hispano – Român, printr-un comunicat remis redacției noastre.

Contextul sanitar existent a determinat adaptarea cursurilor Școlii „Nicolae Iorga”, acestea desfășurându-se atât în formatul tradițional, cât și în format online, în funcție de evoluția situației actuale, dar și pentru a respecta toate măsurile în vigoare.

Institutul Hispano Român dorește să mulțumească pe această cale Secretariatului General al Guvernului – Departamentului pentru Românii de Pretutindeni pentru sprijinul acordat, fără de care nu ne-am fi putut desfășura activitatea, precum și partenerilor externi ai proiectului, în mod special Școlii românești Nicolae Iorga din Liverpool, Școlii Nicolae Iorga din Insulele Canare și Asociației Dacia Rivoli. Activitățile se vor desfășura până la sfârșitul lunii decembrie 2021 cu speranța continuării proiectul și în cursul anului 2022”, se mai precizează în comunicatul Institutului Hispano – Român.

Pentru informații suplimentare despre proiect vă rugăm să scrieți la adresa de email contacto @ institutohispanorumano.org sau pe pagina de Facebook a organizației.