Serviciul Catalan de Trafic (SCT) raportează că de la 16 vineri 20 până la Astăzi, duminică, șase persoane au murit în cinci accidente de circulație pe drumurile catalane. Având în vedere rata mare a accidentelor din aceste două zile și ținând cont de faptul că încă mai există trafic retur și astăzi, duminică, SCT scoate un strigăt de avertizare și face apel la maximă atenție și prudență la deplasarea rutieră rămas în acest weekend.

Până în acest weekend, doi motocicliști și patru șoferi de turism au murit . În cazul celor doi motocicliști, cele două accidente au fost cu o deraiere și niciun alt vehicul implicat. În celelalte accidente au avut loc două coliziuni frontale, prezente în prezent în câte 4 din fiecare 10 accidente mortale pe rețeaua rutieră, și o deraiere cu un singur autoturism implicat. Deraierile sunt asociate de obicei cu distragerea atenției sau cu viteză . De remarcat, de asemenea, că patru din cele cinci accidente au avut loc după-amiaza și că accidentul s-a produs într-un mod foarte dispers . , în cinci moduri diferite.

Cronologia accidentelor mortale a fost următoarea: vineri 29 După-amiaza, un motociclist 62 a suferit o cădere pe C – 16 în Cercs ; ieri sâmbătă după-amiază, a avut loc ciocnire frontală între două mașini de pe C – 35 în Cardedeu , care s-a soldat cu moartea a doi șoferi și a unui pasager în stare critică; sâmbăta trecută seara, înregistrat la C – 62 în Callús o nouă coliziune frontală între două autoturisme , în care conducătorul unuia dintre cele două autoturisme, un bărbat din 38 ani, un vecin cu Navas, a murit în spital; cam la aceeași oră, ieri sâmbătă, a avut loc și un accident mortal în C – 233 în Les Borges Blanques: o deraiere și coliziune ulterioară împotriva unui gard al unui autoturism, cu rezultatul decesului de către șofer, un tânăr 20 și un vecin cu Arbeca; în cele din urmă, în această duminică dimineață, un motociclist a murit într-o cădere pe T – 318 în Pratdip .

Serviciul Catalan de Trafic mai subliniază că un a fost înregistrat în acest weekend % mai multă mobilitate . Din acest motiv și având în vedere mortalitatea ridicată din ultimele două zile, Trànsit face apel la prudență și face apel la maximă responsabilitate și atenție la deplasarea pe șosea, evitând distragerile și moderarea vitezei, în fața returului. mobilitate care rămâne în această duminică .

Sursa : Șase persoane au murit pe drumurile catalane în acest weekend