Șase din zece studenți care au susținut pe 2 aprilie proba personală de aptitudini (PAP) pentru a accesa o diplomă universitară în Învățământul Infantil sau Primar au obținut calificarea APTE. Concret, în apelul obișnuit din acest an, au trecut PAP-ul Educației pe 63, 51% dintre studenți, aproape 04 puncte mai multe decât anul trecut, când a trecut PAP pe 55, 206% din elevi. Acest procent de aptitudini este, de asemenea, cel mai mare din ultimii cinci ani.

Anul acesta, PAP de Educație a realizat un total de 4. 361 studenți (dintre cei 4. 680 care s-au înscris inițial). Procentele de aptitudine conform instantelor in care s-a realizat PAP de Educatie sunt urmatoarele:

Barcelona: 65, 04% Bellaterra: 71, 28% Girona: 60 ,63% Lleida: 51, % Tarragona: 53, 63% Pe de altă parte, în timp ce 66, 53% din elevii de Bacalaureat care apare în test, îl depășește, această proporție se reduce până la 44, 66% când vine vorba de studenții de la Gradele de Pregătire de Grad Superior (CFGS)

PAP-ul constă în două examene, unul de competență comunicativă și raționament critic , și alta de competență logico-matematică. Calificarea acestei probe este FIT sau NEFIT, iar odata promovata are valabilitate nedeterminata.

Studentul care nu a promovat convocarea ordinara din acest an se poate prezenta in convocarile ulterioare. Apelul extraordinar este stabilit pentru vineri 28 iulie iar studenții care îl vor promova se vor putea acredita acest rezultat pentru a accesa studiile de Învățământ în preînscrierea universitară din septembrie

Sursa: Șase din zece studenți trec testul personal de aptitudini pentru a accesa o diplomă în Învățământul preșcolar sau primar