Planurile Tossa din Santa Margarida de Montbui, în regiunea Anoia, a fost sectorul de activități economice promovat de INCASÒL unde anul trecut au fost mai multe vânzări. Venirea a șapte companii va consolida sectorul, stimulând în același timp creșterea economică a municipiului și a regiunii Anoia și creând noi locuri de muncă.

În această dimineață, directorul INCASÒL, Mercè Conesa , și primarul din Santa Margarida de Montbui, Jesús Miguel Juárez, consilierul pentru Promovare Economică din Montbui Jordi Bòria Taixé și președintele Uniunii Oamenilor de Afaceri din Anoia, Joan Domènech, s-au întâlnit cu reprezentanții acestor companii și au vizitat ulterior terenuri unde își vor dezvolta proiectele de afaceri

Diversificarea activității

Cinci din cele șapte companii au achiziționat terenuri deținute de INCASÒL, în total 41. m2 de suprafață repartizați pe șapte parcele, pentru o sumă totală de 2,5 milioane de euro. Sunt Copasa, Novicuir, Distribuciones Orpinell, Agile Capital și Projectes Immobiliaries Estaràs.

Cu aceste vânzări, INCASÒL își epuizează practic terenurile din acest sector situat într-o locație strategică, bine conectată cu Sensul giratoriu sudic al orașului Igualada care face legătura direct cu A-2 și aproape de A-7, C – 15 pe lângă faptul că are o rețea de transport public rapidă și eficientă.

Recent creata Novicuir SL intenționează să investească 12 M € în construcția unei noi fabrici pe un teren aproape de 000. m2 și creați 30 noi locuri de muncă. Această companie de pregătire, bronzare și finisare a pielii este legată de afacerea familiei Curtidos Badia, fondată în 1889 și membră a grupului istoric de piele din Igualada. Este una dintre companiile de top din lumea pieței și pe piața modei din sectorul de piele de înaltă calitate. Exporta mai mult de un 85% din productie si are printre principalii clienti marci nationale si internationale de marochinarie.moda si lux.

Construcciones Papeleras SL COPASA a achiziționat două terenuri cu un total de 12. 506 m2 va investi 4 milioane EUR în construcția unei noi fabrici și unde intenționează să creeze aproximativ cincizeci de locuri de muncă. Aceasta este o companie cu 30 ani de experiență în proiectarea, construcția și vânzarea de mașini noi pentru fabricarea hârtiei.

Vânzările din acest sector sunt finalizate cu terenuri achiziționate de Agile Capital SL, Estaràs Real Estate Projects and Distributions Orpinell SL, dedicate comerțul cu ridicata și cu amănuntul al băuturilor

În afară de aceste cinci companii, în prezent au fost confirmate alte două locații comerciale în moșie pe loturi de teren achiziționate direct de la proprietari privați. Acestea sunt firmele Texpaper Service SL care vor avea 5 500 m2 repartizați în două proiecteaza cladiri dotate cu cele mai noi tehnologii, si firma Transvisa care se afla pe terenul achizitionat de Promociones Esbersa, unde isi va desfasura activitatea

Activarea sectorului

Noile firme situate în Els Zona industrială Plans de la Tossa va genera noi locuri de muncă în sectorul industrial, care în prezent ocupă doar 16% a populaţiei salariate a municipiului. Adăugând previziunile diferitelor companii, se așteaptă crearea a o sută de noi locuri de muncă.

Dincolo de crearea de locuri de muncă, alte beneficii directe pentru cetățenii din Santa Margarida de Montbui vor fi vizibil rapid: moșia nu va mai fi goală și va însemna o reechilibrare teritorială, se va face o investiție mai mare în infrastructură (de exemplu, iluminat public și securitate).

Datorită dinamismul INCASÒL si activitatea Directiei de Promovare Economica a Primariei Montbui s-a realizat sosirea firmelor mentionate mai sus.

Comercial rezultate ale

În ciuda pandemiei, în anul 2021 INCASÒL a menținut ritmul vânzărilor în ultimii ani. În total, INCASÒL a efectuat 25 tranzacții cu vânzarea de 25 parcele pentru activități economice care însumează 12, 8 Ha pentru o sumă de 22, 3 M € din care 16, 26% din teren și 22, 34% din suma corespunde vanzarilor Santa Margarida de Montbui.

Aceste operatiuni au facut posibila pentru a consolida sectoare de activitate economică precum Els Plans de la Tossa din Santa Margarida de Montbui și Riera de Castellolí din Vilanova del Camí din Anoia, Can Sant Joan din Sant Cugat del Vallès, La Guardiola din Olot și Riuclar din Tarragona. Sursa: Se înființează șapte companii noi în sectorul industrial Santa Margarida de Montbui 418504