În anul în care Spania a găzduit Cupa Mondială și Naranjito ca emblemă, Papa Ioan Paul al II-lea a vizitat pentru prima dată Spania și The Rolling Stones a făcut să vibreze stadionul Vicente Calderón, în același an, în anul modernității. , în 1982, a început la Madrid un modest festival de film, care astăzi sărbătorește 40 ani și s-a impus ca vitrina unică pentru a vedea sau a aminti unele dintre filmele memorabile pe care cinematograful spaniol ni le-a lăsat din anul precedent. În această ediție și în aceste zile sunt expuse afișele celor patruzeci de ediții pentru a trece în revistă evoluția artelor grafice la un clic de clapetă. Consilierul raional, Álvaro González, a vizitat ieri expoziția

Organizat de Consiliul raional Carabanchel, din ianuarie 29 până pe 6 februarie, cartierul miroase a floricele de porumb, își întinde covorul roșu din centrele culturale Fernando Lázaro Carreter (Strada Adevărului). , 17) și San Francisco-La Prensa (Strada Aliseda, 4 ), și angajamentul față de cinema, al nostru. Indiferent de durata filmării.

Și asta, dacă săptămâna filmului explodează 32 lumânări, concursul de scurtmetraje celebrează 32 ediții din istoria sa, mai bine de trei decenii cu hotărârea de a promova și ajutați echipele de filmare din lumea „short-ului” spaniol. Filme mici cu povești grozave, neobișnuite uneori, cu un aspect diferit care reprezintă o oportunitate pentru noi talente. Acestea vor fi distribuite 17. euro în patru premii pentru finaliștii acestui concurs care are un juriu format din actrița, regizorul și dramaturgul Amparo Climent și actorul și regizorul Carlos Iglesias . Câștigătorii vor fi anunțați la gala de închidere de duminică.

Omagiu adus Inés París și Javier Gutiérrez Pentru că efortul este răsplătit și femeile din cinematografia spaniolă merită un omagiu bun. Inés París, scenarist, regizor și mare luptătoare pentru drepturile femeilor în cinema, a fost recunoscută pentru „Noaptea în care mama mi-a ucis tatăl meu”.

Dar cine a fost anul acesta Puente de Toledo Premiu, un premiu pe care îl au deja mari actori precum José Coronado, Mercedes Sampietro, Juan Diego, José Sacristán sau Emma Suárez? Statueta a fost deja luată de Tito Valverde, Marisa Paredes sau Julieta Serrano. Această ediție a revenit lui Javier Gutiérrez, naș anul acesta al evenimentului, pentru lunga și prestigioasa sa carieră profesională. Daca vrei sa-l vezi in actiune, nu rata La hija joi 3, la ora Centrul cultural San Francisco – The Press. Proiecțiile au loc la 17 și filmului i se adaugă un scurtmetraj al finaliștilor concursului ca aperitiv.

Marta, Desi, Soraya și Bea, prieteni de nedespărțit în adolescență, se reîntâlnesc în cartier pentru a retrăi o prietenie autentică și tragicomică. Așa începe Chavalas. Dacă vrei să-l vezi, notează: miercuri 2 la San Francisco La Prensa și sâmbătă 5 la Lázaro Carreter, unde filmul lui David Martín de los Santos La vida este ecranizată miercuri asta a fost . Dacă îți lipsește și vrei să știi cum se termină povestea a două femei spaniole din generații diferite care se întâlnesc într-o cameră de spital din Belgia, ai o nouă oportunitate vineri la San Francisco-La Prensa.

Vrei să râzi? Atunci García y García te așteaptă. Când? Joi 3 și sâmbătă 5 la Lázaro Carreter și San Francisco La Prensa. Benito Zambrano semnează Pâine cu lămâie cu semințe de mac care va fi proiectată vineri 4 la Carreterul Lázaro.

Drama pentru adolescenți a Clarei Roquet Libertad și Josefina , numele fiicei inventate a unui funcționar al închisorii , regizat de Javier Marco, va închide ciclul duminică la San Francisco de la Prensa, Lázaro Carreter și, respectiv,. După fiecare proiecție, participanții pot vorbi și se pot întâlni cu responsabilii de filme, actorii, regizorii și tehnicienii în cadrul discuțiilor tradiționale moderate de jurnaliștii Andrés Arconada și Elio Castro.

Maratonul copiilor Weekend-ul este dedicat copiilor cu proiecția Salvarea copacului în sesiune de dimineata, la orele 17, la Carreterul Lázaro, si duminica la aceeasi ora in San Francisco La Prensa. Cinema cu valori și educație pentru mediu care se încheie sâmbătă la 12 în San Francisco La Prensa și duminica la Lázaro Carreter cu filmul lui Valentina, o fata care viseaza sa fie trapezista si crede că pentru că este Jos nu va reuși, dar bunica îl asigură că, „dacă omizile reușesc să devină fluturi, nimic nu este imposibil”. Nu?

Broșura de programare Săptămâna Filmului Carabanchel

Sursa: Săptămâna filmului Carabanchel are 40 ani și nu înțelege criza