Un tânăr român din Alicante s-a remarcat anul acesta cu rezultate excepţionale la Chimie, reuşind să câştige Medalia de Bronz la cea de-a 14 – a ediţie a Olimpiadei Ibero-Americane de Chimie, organizată în Cuba, La Havana (4 – 10 octombrie). Luca Schneller- Pavelescu Apetrei face parte dintr-o familie stabilită în Alicante şi este fiul doamnei doctor Roxana Apetrei şi a lui Dan Schneller- Pavelescu, arhitect, de origine română. La Olimpiada din Cuba, Luca Schneller-Pavelescu Apetrei a câştigat bronzul într-o competiţie strânsă cu elevi din Argentina, Brazilia, Bolivia, Colombia, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Mexic, Perú, Portugalia, Uruguay, Venezuela şi Spania.

Luca are 18 ani şi anul acesta a câştigat Medalia de Aur la Olimpiada Naţională de Chimie în Spania, desfăşurată în luna aprilie. S-a calificat la Olimpiada Internaţională de Chimie care a avut loc la Cambridge (Anglia) şi acolo a obţinut Menţiunea de Onoare.

Luca Schneller- Pavelescu Apetrei a intrat pe primul loc la Facultatea de Medicina şi este un exemplu pentru tinerii români stabiliţi în străinătate, iar performanţele sale îmbogăţesc palmaresul de medalii ale tinerilor studenţi români.