Guvernul a avizat fuziunea fuziunea Aeroportului Internaţional Henri Coandă (Otopeni) cu Aeroportul Internaţional Aurel Vlaicu (Băneasa). Prin această hotărâre, se înfiinţează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, care va duce la reducerea costurilor globale de exploatare şi diminuarea cheltuielilor de administrare a celor două aeroporturi, prin management şi a operare comune.

Sediul central al companiei, controlată în proporţie de 80% de Ministerul Transporturilor şi  20% de Fondul „Proprietatea”, va fi în Otopeni, cele două aeroporturi urmând să funcţioneze ca puncte de lucru.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, realizată în urma fuziunii, îşi va asigura sursele de finanţare din venituri proprii, sume alocate de la bugetul de stat, credite bancare, credite externe contractate sau garantate de stat, acordate cu respectarea regulamentelor comunitare privind concurenţa, fonduri externe nerambursabile, acordate în condiţiile legii, precum şi forme legale de participare a capitalului privat şi alte surse legal constituite. Compania va avea un capitalul social iniţial de 143,7 milioane lei.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, susţine că „peste tot în Europa, marile oraşe, precum Parisul, au un singur aeroport. Nu era normal ca două aeroporturi situate la distanţă mică să se afle într-un raport de concurenţă”, invocând soluţia utilizată în multe capitale din Europa şi America de Nord, precum Paris-Aeroports de Paris, Londra – British Airports Association, Metropolitan Washington Airports Autority, Aeroports de Montreal, etc.

Deşi a mai fost aprobată în martie 2007 de guvernul Tăriceanu, hotărârea de înfiinţare a Companiei Aeroporturi Bucureşti a fost contestată de Aviaţia Utilitară şi anulată la începutul anului 2008 de acelaşi guvern. Proiectul fuziunii trebuia discutat în şedinţă de Guvern la sfârşitul lunii iulie din acest an, însă a fost retras din motiv că reprezentanţii PSD s-au pronunţat pentru discutarea în prealabil în Coaliţie a respectivului act normativ.

La lsfârşitul lunii septembrie, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a trecut actul în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Aeroportului Internaţional Henri Coandă.