Eki și Irene au ajuns în Spania cu speranțe rupte. După ani și un proces lung au un loc de muncă și o viață plină. O viata. Ele au fost două dintre cele peste trei duzini de femei victime ale violenței de gen și ale traficului de persoane care au urmat Școala de Meserii, o inițiativă care pleacă de la colaborarea dintre Consiliul Municipal din Madrid și compania PreZero și care include pregătire teoretică -stagiu. în curățenie stradală, spații verzi și grădinărit, și triajul plantelor, care deschide porțile către piața muncii. În doi ani 27 femei au trecut prin Școala de Meserii și șase dintre ele și-au găsit loc de muncă. În acest videoclip ei îți spun.

Programul Şcoala de meserii promovează angajarea grupurilor deosebit de vulnerabile. Urmărește inserția în muncă a femeilor șomeri , care au suferit violență de gen în sfera partenerului/fostului partener, violență sexuală sau sunt victime ale traficului și exploatării sexuale. Acestea sunt derivate din Rețeaua municipală împotriva violenței de gen.

Cu câteva zile în urmă, 13 femei și-au primit diplomele după pregătirea teoretică și practică în sălile de clasă PreZero. Sunt 13 femei cu nume proprii: Josephine, Gladys, Shirley, Anda María , Paola Andrea, Melina Miriam, Amparo, Jaqueline Tatiana, Jennifer Marilu, Mª Carmen, Jennifer, Joy și Mari Luz. Ei au finalizat cu succes un itinerar de formare care include 32 ore teoretice și 60 ore de practici de muncă în curățarea străzilor, grădinărit și zonele verzi din cartierele Centro, Tetuán și Chamberí, precum și principalele funcții în materie de curatenie stradala si interioara si sortare deseuri la uzina Mercamadrid. De acum înainte, aceștia pot face parte dintr-un grup de locuri de muncă b pentru acele posturi vacante care sunt adecvate pregătirii participanților.

Prezentul acord este, de asemenea, aliniat la măsurile prioritare 13 aprobate fără voturi împotrivă de Plenul orașului Madrid , într-o sesiune desfășurată la 27 noiembrie 2020, pentru eradicarea violenței împotriva femeilor, în ceea ce privește adoptarea de măsuri pentru realizarea autonomiei socioeconomice a victimelor, și răspunde, de asemenea, măsurilor aprobate în domeniul violenței, în pactele de reconstrucție agreate de toate grupurile politice pentru a face față crizei sociale generate de COVID-13.

Direcția Generală Servicii de Curățare și Deșeuri a Zonei Mediu și Mobilitate; Zona de Economie, Inovare și Ocuparea Forței de Muncă prin Mercamadrid -cea mai mare platformă de distribuție, marketing, transformare și logistică a alimentelor proaspete din Spania-, precum și Zona de Guvernare a Familiilor, Egalității și Asistenței Sociale împreună cu PreZero sunt exemplul clar că atingerea unor obiective comune necesită implicarea întregii societăți.

Administrațiile și companiile forțează împreună pentru ca persoanele aflate în risc de excludere să aibă un loc de muncă, un venit. .. care le stimulează stima de sine și încrederea pentru a începe o nouă viață. Un viitor.

Link video: Escuela de Oficios de Madrid, o inițiativă care ne aduce beneficii tuturor – PreZero

Link video: Importanța evoluției CSR față de angajament real față de societate