Omul de afaceri Sandro Rosell va fi noul preşedinte al actualei campioane a Spaniei începând cu 1 iulie 2010. Acesta a câştigat detaşat alegerile care au avut loc, duminică 13 iunie, în Camp Nou. Cu cele 35.021 (61,35%) de voturi, Rosell a obţinut majoritatea absolută, învingându-i în felul acesta pe cei trei adversari ai săi.

Pe locurile următoare, la mare distanţă de primul, s-au aflat Agusti Benedito cu 8.044 voturi (14%), Marc Ingla cu 7.014 voturi (12%) şi Jaume Ferrer, omul lui Joan Laporta cu 6.168 voturi (10%). Au participat la vot, 48,1% din totalul de persoane cu drept de vot.

În realitate, succesul lui Rosell, care se va bucura de un mandat de 6 ani, se datorează şi ieşirilor în evidenţă ale lui Joan Laporta, care în ultima perioadă s-a folosit de imaginea clubului în folosul propriilor interese politice, lucru care l-a afectat chiar şi pe candidatul propus de el. Astfel, Rosell devine cel mai votat preşedinte din historia clubului. Succesorul lui Laporta intenţionează să-l contracteze pe fotbalistul Steven Gerrard, care actualmente activează la Liverpool, în cazul în care “operaţiunea Fabregas” nu va avea o finalitate.