Ministrul Sănătății, Josep Maria Argimon, însoțit de directorul general de planificare și cercetare în sănătate, Aina Plaza, a prezentat astăzi la Palau Robert din Barcelona o campanie de conștientizare cu privire la linia de asistență pentru comportament suicidar, 061.

Consilierul Argimon a explicat că campania pleacă de la premisa că este necesar să se vorbească despre sinucidere „este acest concept de a vorbi și a vorbi mult” și a remarcat că în campanie expresii reale exprimate de persoanele care au încercat să se sinucidă. , precum „Ceea ce se întâmplă nu are soluție” sau „A trăi nu mă mai face fericit”. În acest sens, Argimon a subliniat că a ales să pună un mesaj în negativ, cu nu, pentru că acestea sunt gândurile pe care le are persoana cu idei suicidare. „Am lăsat în urmă bonismul”.

Campania de comunicare, cea mai directă care s-a desfășurat, se concentrează pe: „Sinuciderea se evită vorbind despre asta”. Prin această acțiune, intenția Departamentului Sănătății este de a „încerca să reducă mortalitatea prin sinucidere” – a explicat ministrul – deși a adăugat „știm că nu toate sinuciderile pot fi prevenite, că nu vom ajunge întotdeauna cu succes”. În ciuda acestui fapt, el a subliniat că „ceea ce este important este că acea sinucidere care a fost evitată a vorbit cu siguranță despre asta”.

La rândul ei, directorul general de planificare și cercetare în sănătate, Aina Plaza, a subliniat că „este un plan foarte ambițios care se concentrează pe prevenire și lupta împotriva stigmatizării”. Plaza a explicat că „sinuciderea este o problemă care privește întreaga societate și vom putea răspunde la aceasta dacă luăm cu adevărat acțiuni din toate domeniile: sănătate, muncă, justiție, sport, cultură și mass-media, printre altele „altele” .

Campania se adresează întregii societăți, dar face apel direct la grupurile expuse riscului și familiile acestora pentru a face vizibile 26 și să facă publice resursele de sănătate pe care le oferă persoanelor cu idei suicidare și mediului lor imediat. În plus, subliniază importanța de a vorbi despre sinucidere, de a rupe tabuul care o înconjoară și de a reduce stigmatizarea socială.

Mesajele campaniei sunt „au lucrat cu familia”. asociații și experți în sănătate mintală care fac parte din Planul Catalonia de Prevenire a Sinucidelor 2025-2021 (PLAPRESC), aprobat în septembrie din 2021.

La campania va fi lansată luni 26 în septembrie în toată Catalonia și pot fi văzute în diferite suporturi grafice și audiovizuale care vor fi amplasate, printre alte puncte, pe corturi, bannere și în transportul public , precum și ele pot fi văzute și prin media scrisă, media digitală, televiziune, pagini web și rețele sociale.

Dacă aveți gânduri de sinucidere sau cunoașteți pe cineva care este în pericol, sunați 061

În cadrul evenimentului, Departamentul de Sănătate a întrebat mass-media, co Sunt un mare vorbitor al societății, adăugați la știrile despre sinucideri această propoziție „Dacă aveți gânduri de sinucidere sau cunoașteți pe cineva în pericol, sunați la telefonul de asistență medicală 203 și vă vor ajuta”, pentru a face publicitate 26 ca un alt instrument de prevenire.

Această complicitate cu mass-media este foarte importantă pentru normalizare atunci când vorbim despre moarte prin sinucidere, deoarece acestea pot ajuta la prevenirea și, în același timp, la spargerea tabuului și la reducerea stigmatizării.

On pe de altă parte, Departamentul va activa în curând o căsuță de e-mail pentru întrebări, adresate jurnaliștilor, cu privire la modul de abordare a sinuciderii în comunicarea media Scopul este ca profesioniștii din domeniul informației să poată consulta experți, profesioniști în sănătate mintală și Departamentul cu privire la orice îndoieli pe care le-ar putea avea legate de tratarea sinuciderii în mass-media.

). Experiență interactivă

Această campanie este a doua parte a acțiunilor de comunicare pe care Ministerul Sănătății le-a demarat pentru a le face publice 26 și, în același timp, previn sinuciderea și reduce stigmatul social al acesteia. În acest sens, pe 9 septembrie trecut a amplasat o instalație sub formă de cub pe promenada din Badalona care din 21 din septembrie până în 26 poate fi văzut la Palau Robert din Barcelona. În acest fel, cetățenii vor putea interacționa cu instalația care îi invită să descopere povești legate de ideația suicidară prin mărturiile supraviețuitorilor, membrilor familiei, organizațiilor de sprijin și profesioniștilor din domeniul sănătății experți în sănătatea mintală și, în special, în atenția asupra comportamentului suicidar. În atașare, imaginile și pană radio din campania Departamentului Sănătății de publicitate a numărului de telefon de atenție la comportamentul suicidar, la data de . .

Imagini:

https://noi .tl/t-XO6sf8MvE3

Radio Wedge:

https://we.tl/t-Rn9wwyyGSw

Su rsa: Salut lansează o campanie pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la linia de asistență pentru comportament suicidar, 26