Comisia Teritorială de Urbanism din Girona, prezidată de directorul general de planificare a teritoriului și urbanism, Agustí Serra, a dat undă verde finală unei modificări a planificării Santa Pau (Garrotxa) care va promova diverse inițiative cu scopul revitalizării orașului vechi. Se urmărește încurajarea folosirii clădirilor existente prin extinderea utilizărilor lor permise și încurajarea reabilitării clădirilor vechi.

În acest scop, Consiliul Local propune diverse acțiuni. Pe de o parte, vor fi extinse utilizările permise în clădirea vechiului spital din Sant Roc și în moșia Can Torra, care este alăturată acestuia. Întregul complex, aflat în proprietatea primăriei, este clasificat ca utilaj. Odată cu modificarea amenajării aprobate, vor fi admise și utilizările serviciilor de sănătate, sănătate și sociale. De asemenea, este folosită pentru reamenajarea drumului din Plaça de Sant Roc, lângă complex.

Pe de altă parte, se va permite folosirea locuințelor de la parterul orașului vechi. favorizează ocuparea şi întreţinerea acestora, atâta timp cât caracteristicile clădirilor existente o permit. Multe partere sunt acum învechite deoarece nu există suficientă cerere pentru activități comerciale, industriale, de birouri sau alte activități economice.

Pentru a preveni proliferarea parterului gol, va fi permisă transformarea acestuia în locuințe, deoarece atâta timp cât este legată de cele de la etajele superioare, că limitările de densitate ale clădirii o permit și că rezultă o locuință cu o suprafață utilă minimă de 75 m 2

Consiliul Local consideră că, cu aceste limitări, întreținerea și reabilitarea patrimoniului orașului vechi Santa Pau fără a modifica previziunile locative ale amenajării municipale

Sursa: Planul Santa Pau modificat pentru revitalizarea orașului vechi