Armata rusă va face noi manevre, sâmbătă, la care va fi prezent și președintele țării, Vladimir Putin, după cum se precizează într-un comunicat al Ministerului Apărării, citat de Europa Press.

În cadrul acestor exerciții, „vor fi lansate rachete balistice și de croazieră” în cadrul unei „ strategie de descurajare”. Manevrele au fost organizate „în prealabil” pentru a verifica disponibilitatea echipamentelor și a personalului, inclusiv „fiabilitatea armelor strategice nucleare și convenționale”.

Ministerul Apărării a confirmat că în această desfășurare vor participa diverse forțe, inclusiv flotele din nord și de la Marea Neagră, relatează agenția de presă rusă TASS.

Guvernul rus a raportat în ultimele zile retragerea unei părți din trupele pe care le dislocase lângă granița cu Ucraina, deși nici Statele Unite, nici NATO nu cred că contingentul de 100 de mii de militar a fost redus.

Kremlinul subliniază faptul că Rusia are dreptul să organizeze exercițiile militare pe care le consideră potrivite. Purtătorul de cuvânt al președintelui, Dimitri Peskov, a insistat vineri că „manevrele și lansările de rachete balistice fac parte dintr-un proces de antrenament care are loc cu o oarecare frecvență”.

Aceste exerciții, a adăugat Peskov, sunt comunicate din timp mai multor țări și „nu provoacă suspiciuni sau întrebări”, după cum relatează agenția Sputnik.

Sursa: Rusia anunță noi manevre pentru această sâmbătă cu prezența lui Putin