Tariful de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania (Rovinieta) se poate achita si la Posta Romana. Rovinietele electronice se pot achizitiona din oficiile postale cu ajutorul unor terminale, prin intermediul serviciului “E-Rovinieta” – “Roviniete Electronice”.

La achitarea tarifului de utilizare se va elibera clientului un tichet (vaucher) emis din terminal (care atesta inregistrarea in baza de date a CNADNR a rovinietei electronice valide) si factura emisa in sistem informatizat de oficiul postal.

Tariful de utilizare se incaseaza numai pentru autovehiculele inmatriculate definitiv sau temporar, care circula pe reteaua de drumuri nationale din Romania. “Pentru vehiculele inregistrate si autorizate provizoriu sau pentru probe nu se incaseaza tariful de utilizare”, precizeaza, intr-un comunicat, Posta Romana.

Procedura “E-Rovinieta” permite atat emiterea rovinietelor pentru un singur vehicul, cat si emiterea multipla, pentru mai multe vehicule, utilizand o functionalitate de tip cos de cumparaturi, disponibila in 47 de oficii postale la nivel national.

Achitarea tarifului de utilizare si emiterea rovinietelor electronice poate fi facuta pentru oricare dintre perioadele de valabilitate: o zi (cu exceptia autoturismelor si vehiculelor de transport marfa cu MTMA mai mica sau egala cu 3,5 tone); 7 zile, 30 zile, 90 zile sau 12 luni; tariful de utilizare se incaseaza cu cel mult 30 de zile anterior datei de incepere a valabilitatii rovinietelor.