Noii oameni de afaceri din Spania sunt străini, iar românii conduc în topul cetățenilor europeni care investesc în economia spaniolă.

Numărul întreprinzătorilor români a ajuns în luna iulie la 28.796, înregistrând o creștere de aproape 8% față de anul trecut. La ora actuală, doar chinezii depășesc numărul românilor care conduc o afacere în Spania.

Din cei 93 de mii de chinezi rezidenți în Spania, 47 de mii sunt întreprinzători, iar 46 de mii sunt angajați pe bază de contract.

În rândul cetățenilor europeni, doar britanicii se apropie de români la numărul de afaceri dezvoltate în Spania. 20.196 de cetățeni din Marea Britanie au o afacere în peninsulă și sunt urmați de italieni, care ajung la 19.042 de întreprinzători.

Majoritatea românilor din Spania continuă să lucreze pe bază de contract și în iulie înregistrează o scădere de câteva mii de contracte.

Potrivit ultimelor cifre oficiale, publicate în septembrie, 292.160 de români lucrează legal în Spania, iar 263 de mii sunt angajați cu un contract legal, iar 38 de mii lucrează în case.