Javier Fernández-Lasquetty a fost unul dintre cei mai apropiați oficiali spanioli de problemele românilor din Comunitatea Madrid, încă de pe vremea când era ministru regional pentru Imigrație și Cooperare.

Contribuția ministerului său la acea vreme a fost decisivă pentru ca românii din Madrid să se simtă integrați și se bucure de drepturile de cetățeni europeni pe care le câștigaseră odată cu intrarea țării noastre în Uniunea Europeană.

„Am fost timp de câțiva ani consilier pentru Imigrație în Comunitatea Madrid și acum sunt ministru de Economie în guvernul Isabel Díaz Ayuso și am putut vedea câte mii de români au venit la Madrid și au contribuit la transformarea Madridului într-un oraș mai bun și au făcut parte din regiunea noastră încă din prima zi, cu munca lor, cu efortul lor, cu bucuria lor, cu obiceiurile lor, cu, cu tot ce aduc românii din Madrid, care deja fac parte din societatea noastră ca orice cetățean, așa cum trebuie să fie”, spune ministrul regional Javier Fernández-Lasquetty într-un mesaj video.

Fernández-Lasquetty a ocupat funcția de ministru regional de Imigrație în perioada 2007-2010 și atunci a avut multe întâlniri cu românii din Madrid și cu asociațiile românești. A reușit astfel să cunoască obiceiurile românilor și să aprecieze capacitatea lor de muncă.

Drept dovadă, Fernández-Lasquetty a avut la acea vreme și români în echipa sa de la instituția pe care o conducea în cadrul administrației regionale a Madridului.

Cu ocazia alegerilor locale și regionale din 28 mai, actualul ministru regional de Economie din guvernul condus de Isabel Díaz Ayuso, a vrut să le mulțumească românilor care contribuie de mulți ani la bunăstarea Madridului.

„Și vreau să le spun românilor din Madrid un lucru, toate acestea au fost posibile datorită eforturilor voastre, dar și pentru că a existat un guvern al Partidului Popular aici în Comunitatea Madrid și au fost mulți primari ai Partidului Popular care de la bun început i-au primit cu brațele deschise pe românii din Madrid. Și au reușit să aibă și la Madrid ceea ce există și în acest moment, mai precis creștere economică, locuri de muncă și oportunități pentru toți. Și pentru asta luptăm duminica viitoare. Așadar, îi rog pe românii din Madrid să voteze cu Partidul Popular, cu Isabel Díaz Ayuso și cu candidații Partidului Popular în Madrid, la Alcalá de Henares, la Coslada, la Torrejón, la Móstoles, și în toate municipiile în care locuiesc”, mai spune Javier Fernández-Lasquetty.

Ministrul de Economie le cere românilor să profite și de ocazia de a vota în calitate de cetățeni complet integrați în societatea spaniolă și să participe la alegerile de duminică.