După ultimele declarații ale conducerii MAE cu privire la organizarea alegerilor prezidențiale din străinătate, Federația Asociațiilor de Români  din Europa a decis să-i cheme pe români la proteste în fața ambasadelor.

Daniel Țecu, președintele FADERE, le cere „tuturor românilor care au fost nedreptățiți și nemulțumiți de organizarea alegerilor în diaspora să iasă în fața ambasadelor la o manifestare comună și pașnică, duminică, 9 noiembrie, ora 18:00, hora României”, potrivit unui comunicat de presă.

FADERE critică atitudinea MAE față de românii din diaspora și îi invocă și pe românii de acasă. „Îi rugăm pe cei de acasă și pe bucureșteni să se solidalizeze cu noi și să organizeze o manifestație în fața MAE la aceeași oră (18:00, ora României). Cerem încă o data MAE să nu mai caute scuze și vinovați în altă parte! Vina este în exclusivitate a Ministerului Afacerilor Externe pentru că nu au pus suficiente secții de vot în zonele în care comunitățile de români sunt foarte mari, iar în alte zone le-au desființat, în comparație cu alegerile din 2009”, mai spune Daniel Țecu, care cere înființarea a o mie de secții în diaspora și dublarea personalului din secțiile de vot deja existente.

Ambasada României de la Madrid a fost informată, sambata, de autoritățile spaniole privind organizarea protestului de duminică, 9 noiembrie, la ora 17.

{loadposition publi-in-article}{loadposition related}{jathumbnail off}