De ce au venit romanii intr-un numar atat de mare in Spania? Ce ii determina sa ramana? Care este viata romanilor din Spania, care sunt interesele lor? Ce transformari sociale au avut loc in ultimii 20 de ani in Romania? La toate aceste intrebari intentioneaza sa gaseasca un raspuns Aurora Flipo, doctorand francez, care se afla pentru o luna in orasul Castellon de la Plana pentru a vorbi cu cat mai multi cetateni romani.

Teza de doctorat a Aurorei Flipo se numeste „Migratia Internationala a Tinerilor din Europa de Est”, accentul fiind pus pe fluxul migratoriu al romanilor catre Spania si al polonezilor catre Anglia. Aurora Flipo poate fi gasita la sediul Asociatiei Imigrantilor din tarile de Est (AIPE) din strada Escultor Viciano, nr. 17, vis-a-vis de covrigaria „Cuptorul Bunicilor”.
Aurora Flipo ii invita pe toti romanii cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani la sediul AIPE pentru a-i raspunde, in spaniola, la cateva intrebari legate de motivele venirii in Spania, planurile de viitor etc. Poate fi contactata si la numarul de telefon 633013880 .
Aurora Flipo are 26 de ani este lector universitar la Institutul de Studii Politice de la Universitatea din Paris. in 2010 a stat 2 luni la Universitatea din Valencia pentru a face investigatii si cercetari asupra populatiei romane din Spania. Anul trecut a intervievat cetateni polonezi in Anglia, iar anul acesta, in luna iunie, sta de vorba cu cetatenii romani din Castellon. in 2012, Aurora Flipo va face o vizita in Romania si Polonia pentru a vedea care este situatia si pentru a vorbi cu alti cetateni romani si polonezi, lucrarea de doctorat urmand a fi prezentata peste aproximativ doi ani, dupa ce va trage concluziile asupra migratiei tinerilor.