Toți românii care se întorc acasă din țări cu un nivel ridicat de raspandire a virusului Sars-Cov2 vor continua să se autoizoleze la domiciliu timp de 14 zile, până în data de 15 iunie.

Precizarea a fost făcută astăzi de premierul Ludovic Orban, care a spus că românii care vin din țări fără multe cazuri de Covid19 nu sunt obligați să se autoizoleze.

România relaxează sistemul de restricții sanitare de la 1 iunie, iar cetatenii vor putea sa mearga la terase, sa paraseasca localitatea, sa mearga la plaja, sa participe la concerte si competitii sportive in aer liber, dar numai cu respectarea distantei.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca tot de la 1 iunie va fi reluat transportul internațional, rutier și feroviar, iar elevii vor putea sustine examenele fizic.

Evaluarea Națională se va face începând din 15 iunie, așa cum a fost planificată, după care vor avea loc examenele de Bacalaureat.

Pentru copiii însă care sunt bolnavi sau izolați, preșesintele Iohannis a spus ca se organizează o a doua sesiune de Evaluare Națională, începând din 29 iunie.

Aceeasi situatie se prevede si in cazul Bacalaureatului care va avea o a doua sesiune de examinare in luna august.