Între 10 şi 12 septembrie, Pavilionul Ferial din Ciudad Real a găzduit a XV-a ediţie a FERCATUR Feria de vânătoare, pescuit şi turism, la care România a participat în acest an ca ţară invitată. Din partea ţării noastre, la târg au fost prezenţi consulul României în Castilla la Mancha, Cătălin Gelu Boicu, primul secretar al Ambasadei României la Madrid, Andrei Luca, şi preşedintele Asociaţiei Hispano-Române din Castilla la Mancha, Daniel Comăniţă.

La acest eveniment, al cărui principal obiectiv a fost acela de a atrage cumpărători din afara regiunii şi susţinerea consumării cărnurilor de vânat, România a fost prezentată ca şi o destinaţie europeană de prim ordin pentru iubitorii vânatului. S-a vorbit despre potenţialul cinegetic al ţării noastre, despre Delta Dunării, despre pădurile populate de mii de urşi carpatini, cerbi şi mistreţi, despre faptul că România este un loc ce nu trebuie ocolit de vizitatorii europeni.

Prin intermediul standului instalat în incinta târgului, reprezentanţii României au promovat totodată şi principalele destinaţii turistice pe care le-ar putea alege călătorii de afară, precum Transilvania, Maramureşul sau Delta Dunării.