Ca în fiecare an, la Târgul de Turism de la Madrid FITUR, unul dintre cele mai mari din lume şi agenţii români de turism speră să capteze, în sfârşit atenţia turiştilor spanioli care, anul trecut, nu au depăşit numărul de 70 de mii.

Târgul de Turism de la Madrid a fost inaugurat, miercuri, 19 ianuarie, de Regina Sofia a Spaniei, care a trecut destul de aproape de standul României, însă nu s-a oprit. Încă din prima zi, responsabilii de turism din toate ţările participante au încercat să capteze atenţia trecătorilor. Belgia şi-a prezentat ciocolata, norvegienii se mândreau cu un urs polar, iar islandezii şi-au adus o lebadă din gheaţă.

Concurenţa principală a României este Bulgaria care nu a pregătit un stand special, dar oferă mai multe pliante în limba spaniolă. Nici Ungaria nu a investit prea mult în această prezenţă la Fitur şi a pregătit un stand mic la care se puteau servi câteva bucate tradiţionale.

Standul României a fost situat între Croaţia, Franţa şi Austria şi a oferit spaţii pentru 15 agenţii de turism din România care speră să atragă cât mai mulţi spanioli, în ciuda preţurilor destul de ridicate care sunt în ţara noastră. Forma standului a fost asemănătoarea cu cea din anii trecuţi, însă de această dată, culoarea neagră a fost probabil, noutatea cea mai evidentă, acompaniată de noul şi controversatul logo al brandului turistic „România – explore el jardin de los Carpatos„, realizat anul trecut de o firmă din Barcelona.