Politistii spanioli au arestat la Torrent (Valencia) trei romani care sunt acuzati ca ar fi comis inselatorii cu intermedieri de contracte de munca. Potrivit anchetatorilor, cei trei romani ofereau contracte de munca contra sumei de 200 de euro, insa dupa ce primeau banii nu respectau intelegerea.

Politia crede ca cei trei, o femeie si doi barbati cu varste intre 32 si 40 de ani, ar fi inselat peste 100 de persoane, iar prejudiciul ar putea sa depaseasca 20 de mii de euro.

Cei trei intermediari ii racolau pe romanii interesati sa munceasca in Spania cu ajutorul unei pagini web din Romania. Ofereau false contracte de munca in Torrent, dar la sosirea in Spania, persoanele interesate nu ajungeau sa munceasca, desi plateau suma de 200 de euro.

Anchetatorii considera ca grupul era experimentat in astfel de actiuni si ca fiecare membru avea atributii bine stabilite si foloseau identitati false.

La sosirea in Spania, persoanele inselate erau cazate si controlate. Politia precizeaza ca unii au fost amenintati de membrii gruparii ca sa nu denunte si de cele mai multe ori victimele renuntau la bani si plecau inapoi in Romania. Din aceasta cauza, anchetatorii au reusit sa vorbeasca doar cu 28 dintre persoanele inselate. Acuzatii au fost prezentati judecatorului, iar unul dintre acestia a fost inchis.
in urma perchezitiilor realizate, politistii au confiscat 13 telefoane mobile, doua laptopuri, doua calculatoare, o camera foto si suma de 900 de euro.