Politia spaniola a arestat doua grupuri de proxeneti formate din 22 de romani, care sunt acuzati ca obligau mai multe femei sa se prostitueze in centrul Madridului. Romanii controlau prostitutia pe Calle Montera, una dintre strazile din Madrid, cu un numar mare de prostituate, si erau cunoscuti pentru violenta pe care o exercitau asupra tinerelor care nu voiau sa fie exploatate.

Retelele erau conduse de I.T., un roman condamnat in tara pentru proxenetism si care era cautat deja de Politie. Acesta era ajutat de nepotul sau, dar si de alte rude.

Politia avea deja in vizor cele doua grupari si alerta a fost declansata atunci cand s-a descoperit ca o tanara de 19 a incercat sa scape din mainile proxenetilor. Tanara a fost salvata de politie in urma operatiunii in cadrul careia s-au facut 5 descinderi in locuintele proxenetilor. Tanara a fost gasita intr-o stare jalnica. Fusese batuta si rasa in cap iar proxenetii i-au tatuat pe mana un cod de bare si suma de 2 mii de euro, datoria sau valoarea ei ca „marfa„.

In urma perchezitiilor au fost gasite mai multe arme si 140 de mii de euro ascunsi intr-un tavan fals. Proxenetii aduceau fetele din Romania dupa ce le promiteau ca vor putea sa munceasca in Spania pe bani frumosi, in restaurante sau hoteluri.

Toate fetele au fost racolate in Romania. Sunt inselate cu false oferte de munca si cand ajung aici le obliga sa se prostitueze si sa plateasca o datorie creata pentru transportul pana in Spania„, ne-a precizat un politist spaniol din cadrul UCRIF Madrid. Politia nu poate sa precizeze care este numarul victimelor acestor retele, dar ancheta continua si este posibil sa aiba loc noi arestari.