Justiția spaniolă analizează cazul unei românce care este acuzată de prostituire forțată, trafic de persoane și lipsire de libertate după ce ar fi obligat o femeie, tot din România, să se prostitueze pentru 2,50 euro.

Procurorii cer o pedeapsă de cel puțin 11 ani de închisoare pentru o românca în cauză. Victima va declara în fața instanței în calitate de martor protejat și provine dintr-un sat din România unde trăia în sărăcie împreună cu cei patru copii, de 11, 9, 4 și 3 ani.

Pentru că nu avea resurse ca să-și întrețină copiii, femeia a pierdut tutela acestora. În astfel de condiții a ajuns să o cunoască pe cea care urma să o aducă în Spania, la muncă, unde trebuia să muncească în casă la curățenie.

La început, femeia a stat în casa „prietenei”, la Córdoba și prima ei slujbă a fost să mențină curățenia 7 zile pe săptămână în locuința acesteia și în apartamentul fiicei, care se afla în același edificiu.

După prima lună de muncă, femeia a cerut banii care i se cuveneau, la care „prietena” care a adus-o în Spania i-ar fi spus că dacă vrea bani, ar face bine să se prostitueze.

Situația în care ajunsese era extrem de dificilă. Femeia nu avea nici un ban și nu știa deloc spaniolă, iar „prietena” ei ar fi recurs la amenințări ca să o facă să se prostitueze contra sumei de 2,50 euro. Acuzata i-a făcut poze și o promova pe pagini cu anunțuri erotice.

Drept urmare, clienții, care erau tot români, se prezentau la locuința acuzatei ca să întrețină relații cu femeia înșelată și care nu primea mai mult de 2,50 euro pentru fiecare dintre aceștia.

Procurorii semnalează faptul că victima era amenințată constant cu moartea, ca să nu plece din casă și să nu se întoarcă în România.

Procesul va începe la mijlocul lunii iulie la Tribunalul din Córdoba.