Femeia în vârstă de 30 de ani dormea profund în momentul în care agresorul a intrat în locuinta sa din Valencia.

Atacul s-a produs în jurul orei 3 noaptea, în 31 decembrie, când agresorul, un român de 34 de ani, a pătruns în locuința în care se mai aflau și alte rude ale femeii.

Din primele informații se pare că acesta o cunoștea pe victimă și că ar fi acționat prin surprindere. Înainte să poată fi oprit a năpustit în camera femeii cu un cuțit mare pe care i l-a împlântat în spate.

Femeia a început să strige și să sufere o hemoragie puternică. În timp ce rudele sale chemau serviciile de urgență, agresorul a reușit să fugă.
Primii agenți de poliție care au ajuns la fața locului au găsit-o pe femeie într-o baltă de sânge, în timp ce rudele încercau să oprească hemoragia.

Medicii de la Serviciul de Urgență SAMU au reușit să stabilizeze starea victimei înainte să o transporte la un spital din Valencia, al cărui nume nu a fost făcut public ca să fie evitat un nou atac.

La scurt timp după producerea agresiunii, poliția spaniolă a reușit să-l identifice pe presupusul agresor cu ajutorul unei fotografii și l-a dat în urmărire în tot orașul. După câteva ore suspectul a fost arestat și a fost prezentat justiției.

Femeia a fost internată în stare gravă și medicii așteaptă să vadă evoluția stării sale în condișiile în care au fost afectate organe vitale în urma înjunghierii.