Infirmiera româncă Maricica Hăhăianu, agresată în metroul din Roma de un intalian, a murit aseară, după ce a stat mai multe zile în comă. Românca a fost în stare de comă timp de o săptămână, după ce a fost lovită de un tânăr italian cu care a avut o dispută, aparent fără importanţă, în staţia de metrou Anagnina din Roma. Potrivit Radio România Actualităţi (www.romania-actualitati.ro), medicii de la spitalul San Casilino au oprit la ora locală 21,40, aparatele care o ţineau în viaţa pe românca de 32 de ani.

Agresorul este un tânăr de 20 de ani, Alessio Burtone, care s-a luat la ceartă cu Maricica Hăhăianu din cauza cozii la ghişeul de vânzare a biletelor de metrou. În drum spre peron, imaginile captate de camerele de luat vederi din staţia Anagnina arată cum cei doi au o discuţie aprinsă după care totul degenerează. Tânărul o loveşte puternic în faţă pe româncă, care cade imediat jos lovindu-se la cap. În urma unei rezonanţe magnetice, medicii au descoperit că românca a suferit o leziune gravă la trunchiul encefalic.

Imediat după agresiune tânărul încearcă să fugă, dar a fost oprit de un bărbat care a văzut incidentul. Între timp, mai mulţi călători trec fără să-şi dea seama de ceea ce s-a întâmplat şi unii nici nu o bagă în seamă pe femeia căzută.

 

Opinia publică italiană a fost şocată de acest incident şi, mai ales, de nepăsarea trecătorilor. Primarul Romei, Gianni Alemano, a condamnat violenţa agresorului şi lipsa de reacţie a cetăţenilor şi în timp ce a vizitat familia româncei, a promis că municipalitatea va acoperi costurile de repatriere şi înmormântare.

Agresorul se află acum arestat la domiciliu, dar acuzaţia va fi schimbată din vătămare corporală în omucidere şi este posibil ca acesta să fie băgat la închisoare.