Romanii din orasul Mostoles, de langa Madrid, s-au mobilizat si au pus mana de la mana ca sa-l repatrieze pe Nea Vali, unul dintre romanii stabiliti in urma cu mai multi ani in localitate.

Tragedia s-a produs pe 7 iulie, iar Asociatia de Romani din Mostoles (Madrid) a apelat la sprijinul comunitatii si la cunoscuti pentru repatrierea corpului neinsufletit, pentru ca factura repatrierii este de ordinul miilor de euro. In doua saptamani s-au strans banii necesari pentru plata serviciilor funerare si datorita companiei Blue Air, care a facut o reducere importanta a pretului de transport, Vali Stefanescu va putea sa fie ingropat in Romania.

Asociatia din Mostoles le multumeste tuturor celor care au donat bani si care au fost alaturi de vaduva.

Vrem sa le multumim tuturor romanilor si spaniolilor care au donat bani pentru plata costurilor de repatriere. Am reusit sa strangem bani din donatii de la membrii comunitatii noastre, dar si de la deputatul William Brinza si dorim sa le multumim tuturor pentru ca au contribuit la aceasta fapta buna. Nu in ultimul rand multumim companiei aeriene Blue Air care ne-a oferit posibilitatea sa transportam sicriul si ziarului Romanul din Spania care ne-a ajutat sa difuzam comunicatul„, precizeaza Adelina Parvu, presedintele Asociatiei de Romani din Mostoles.

Inca o data comunitatea romaneasca din Spania a sarit in ajutorul unui compatriot, care era destul de cunoscut de romanii din localitate si care a fost doborat de greutatile vietii. „Cine nu il cunostea pe Nea Vali Stefanescu, impartind ziarele la metrou in Mostoles si Alcorcon si era colaborator al Asociatiei Romanilor din Mostoles. A fost ultimul nostru Mos Craciun! A ajuns in pragul disperarii dupa ce in urma unui an de suferinta in care i s-a detectat un cancer de prostata si o luna de tratament cu radioterapie, timp in care a  solicitat in nenumarate ocazii ajutorul psihologic pentru depasirea acestui moment atat de de delicat pentru majoritatea persoanelor bolnave. Punctul culminant a fost atins in momentul in care sotia sa care era cea care mentinea casa a ramas fara loc de munca din cauza noii legi pentru persoanele care lucreaza ca ingrijitori. Familia la care lucra de la o zi la alta a lasat-o in strada fara nici un fel de regret, neimportand faptul ca a dedicat 1 an de zile ingrijirii unei persoane dependente. Aceste lucruri l-au determinat sambata, 7.07.2012, sa isi ia viata in blocul in care locuia in Mostoles„, se precizeaza in comunicatul emis de Asociatia Romanilor din Mostoles. Dumnezeu sa-l ierte!