Ministrul politicii teritoriale și purtătorul de cuvânt al guvernului, Isabel Rodríguez , a vizitat, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, expoziţia „Veşti adevărate, minuni minunate. Rapoarte ale evenimentelor din Biblioteca Naţională a Spaniei şi Originile Jurnalismului”.

Expoziția, de la Biblioteca Națională a Spaniei (BNE), prezintă știri relevante din istoria noastră, precum informații despre descoperirea Americii, copiate de Fray Bartolomé de las Casas din scrisorile lui Columb; bătălia de la Lepanto; așteptarea stârnită de vizita neașteptată a Prințului de Wales la Madrid în 1623; povestea călugăriței steagul; sau daunele cauzate de cutremurul din 1755 în diferite locuri.

Este o călătorie prin literatura informativă și evoluția ei de-a lungul secolelor. BNE menține un fond de Relații de evenimente, cu ediții în jur de 4000, asupra cărora s-a desfășurat în ultimii ani lucrări de identificare, descriere și digitalizare. Expozitia prezinta exemplare reprezentative din colectia extraordinara, care este expusa in premiera de Biblioteca Nationala, peste o suta de piese, insotite de gravuri, planuri si harti care permit cunoasterea evenimentelor relevante.. La finalul turului expoziției, Isabel Rodríguez a avut o întâlnire cu directorul Bibliotecii Naționale a Spaniei, Ana Santos Aramburo, care l-a informat pe ministru despre diferitele activități desfășurate. de organismul public și impulsul înregistrat în ceea ce privește digitalizarea și reutilizarea conținutului, prin proiecte precum BNELab, printre alte obiective, de a pune la dispoziție spaniolilor moștenirea culturală și de a promova utilizarea fondurilor sale.

Sursa: Guvernul Spaniei – Rodríguez vizitează expoziția „Vești adevărate, minuni minunate”, documente ale istoriei Spaniei co originea mea de jurnalism