#Spania – Ministrul Politicii Teritoriale, Isabel Rodríguez, în timpul inaugurării fabricii Life for Tryes

Isabel Rodríguez, care s-a deplasat la Puertollano (Ciudad Real), pentru a participa la inaugurarea fabricii Life for Tryes, a apreciat importanța colaborării dintre administrații, dar și colaborarea public-privată pentru că „cu angajamentul acestui Guvern cu publicul ajutorul este capabil să atragă investiții private și că teritorii precum a noastră, precum Puertollano, continuă să avanseze. Dovadă sunt cele peste 10 milioane de euro pe care Guvernul Spaniei i-a investit în această fabrică”.

„Țara noastră a luat hotărârea de a paria pe o industrie verde, punând în centru proiecte precum H2Med, ceea ce va face Puertollano să continue să atragă oportunități pentru viitor”, a adăugat ministrul.

Varianta A43Isabel Rodríguez a anunțat că una dintre cerințele regiunii, precum proiectul variantei A43, se va împlini înainte de 31 mai: „Înainte de a sărbători ziua Castilla-La Mancha vom da voie pentru construcția variantei și astfel. ne vom scoate imediat la licitație pentru asta”.

Oportunități pentru PuertollanoMinistrul a justificat politica Guvernului ca fiind „o mare transformare economică care merge mână în mână cu o mare transformare industrială”, o politică care se concentrează pe o industrie mai verde și mai regenerabilă, unde a reamintit angajamentul acestui guvern față de Puertollano, de a face parte dintr-unul dintre cele mai strategice proiecte din țara noastră precum H2Med.

„O infrastructură de ultimă generație, susținută de țările noastre vecine, care va permite concentrarea principalelor centre de producere a hidrogenului verde și va garanta nu numai aprovizionarea Spaniei, ci și o mare parte a energiei Europei”.

La rândul său, ministrul a apreciat munca acestor patru ani în care se realizează un „Puertollano splendid și industrial, un Puertollano în care se generează locuri de muncă și oportunități viitoare”.

PERTE Economie CircularăIsabel Rodríguez a apreciat PERTE Economia Circulară, un angajament al Guvernului Spaniei, unde au fost deja lansate peste 500 de milioane de euro din Fondurile de Recuperare și care intenționează să atragă 1.200 de milioane de euro de investiții private: „O oportunitate pentru alte industrii să investim în continuare în țara noastră”.

„Nu trebuie să uităm că Puertollano a avut începuturi în minerit și datorită acestor proiecte devine o industrie verde, unde epicentrul său provine din economia circulară și unde sunt oferite locuri de muncă de calitate”.

Viața pentru compania TryesIndustrie dedicată reevaluării și reutilizarii anvelopelor. Este un proiect în care compania a realizat o investiție de 30,7 milioane de euro și Guvernul a participat cu peste 10 milioane din Fondurile Miniere și Stimulente Regionale MITECO de la Ministerul Finanțelor. Printre obiectivele sale se numără obținerea de materiale reutilizabile precum: gaz de sinteză (biogaz), negru de fum pentru producerea de produse din cauciuc, petrol sau hidrocarburi etc.

Este de așteptat ca fiecare emisie de 52.000 de tone de emisii de CO2 să fie evitată datorită acestui proces. La început vor crea 30 de locuri de muncă directe.

Etichete: Plan de recuperare, transformare și reziliență PERTE Sursa: Guvernul Spaniei – Rodríguez: „Spania are așteptări mari de creștere, investitori străini buni și securitate juridică pentru companii”