Ministrul politicii teritoriale și purtătorul de cuvânt al guvernului, Isabel Rodríguez , a condus o întâlnire cu delegații Guvernului din comunitățile autonome și orașele cu statut autonom, în cadrul întâlnirilor obișnuite de coordonare cu reprezentanții Administrației Generale a Statului (AGE) din teritoriu.

Fonduri europeneDelegații Guvernului au fost informați despre executarea noilor instrumente de finanțare comunitară Next Generation, care permit desfășurarea Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență (PRTR) pentru a contracara impactul pandemiei asupra activității economice, cu o agendă de investiții și reforme cu obiective structurale cu patru obiective transversale: mutarea spre o Spanie mai ecologică, mai digitală, mai coerentă la nivel social și teritorial și mai egalitar.

Noile mecanisme de finanțare vor oferi Spaniei până la 30.0 milioane de euro în transferuri și credite între 2021 – 2021, care se va alătura celorlalte instrumente de finanțare la nivel european.

PERTELa întâlnire s-a raportat de asemenea, a progresului PERTE, proiecte cu caracter strategic pentru creșterea economică, ocuparea forței de muncă și competitivitatea economiei spaniole, cu o investiție publică planificată de 30.300 milioane euro, cu promovarea colaborării public-private și de natură transversală diferitelor administrații publice. Guvernul a aprobat deja următorul PERTE: Dezvoltarea Vehiculului Electric și Conectat; Vanguard Health; Energie regenerabila; Hidrogen regenerabil și stocare; agroalimentare; Noua Economie a Limbii; Economie circulara; Aerospațial; și digitizarea ciclului apei.

Mai multe informatii Isabel Rodríguez: „Unul dintre obiectivele noastre este ca Administrația Generală a Statului să aibă prezență în toate teritoriile” Sursa: Guvernul Spaniei – Rodríguez se întâlnește cu delegații Guvernului