Ministrul Apărării, Margarita Robles, a vizitat Infanteria Regimentul nr. 3 din Siero, Asturias, integrat în Brigada 'Galicia VII (BRILAT), unde a recunoscut munca personalului acestei unități centenare a Armatei, care are personal dislocat în misiuni în Mali și Irak.

The Regimentul de Infanterie „Príncipe” nr. 3 este al doilea cel mai vechi regiment din Europa și cel mai decorat al armatei spaniole de la înființarea acesteia în 200 sub numele Tercio de Lombardía.

Recent a intervenit în lupta împotriva pandemiei de Covid -19 în operațiunile „Balmis” și „Misión Baluarte”, efectuând dezinfecție sarcini, asistență la vaccinarea autorităților civile din Principatul Asturias și în misiuni de supraveghere și urmărire epidemiologică.

La sosirea în cazarmă, ministrul a fost primit de șeful regimentului, colonelul de armată Pedro Luis Gutiérrez Alcalá, care a făcut o prezentare asupra functiilor si situatiei unitatii, care ocupa din 1985 facilitatile de Cazarma „Cabo Noval”, din Consiliul de Siero, și care are în prezent aproape 1.39 trupe.

„Din bărbații și femeile care au slujit de-a lungul istoriei și care slujesc în prezent în această Barăci, trebuie să învățăm de la ei și valorile lor în fiecare zi. Vă mulțumesc, sunteți un exemplu pentru Spania”, a spus Robles despre regiment.

Ministrul, care a fost însoțit de șeful de stat major al armatei, generalul de armată. Amador Enseñat (JEME), generalul de armată Amador Enseñat, a participat la un exercițiu Tactical Combat Casualty Care (TCCC), deoarece regimentul este o unitate de referință în această pregătire pentru personalul militar neuniversitar, care oferă cunoștințe despre tehnicile și procedurile de sănătate care permit îngrijire imediată care trebuie acordată unui rănit în timpul unei lupte.

Robles a fost interesat de această procedură, esențială pentru păstrarea vieții răniților și creșterea acestora. șansele de supraviețuire și din cauza tensiunii pe care trebuie să o aplici în rândul colegilor.

Ministrul a făcut apoi un tur prin facilități și a vorbit cu o parte din personalul său, printre care se numără sportivi remarcabili precum soldatul Carlos Arévalo, membru al echipei olimpice spaniole de canotaj și medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

De asemenea, i-a salutat pe caporal 1 Javier Fernández, care face parte din echipa de atletism a Armatei, și pe soldatul María Amparo Zapico, campioană de cros, militar JEAPRE. El i-a întrebat pe cei trei cum își împacă pregătirea cu obligațiile și le-a urat „multe succese și medalii”.

Spre finalul vizitei , Ministrul și JEME i-au felicitat pe doi membri ai regimentului, caporalul Héctor Bruces și soldatul Manuel Cuevas, pentru prestația lor într-o salvare după ce a izbucnit un incendiu într-un azil de bătrâni din apropierea cazărmii, pe care i-au felicitat.

Înainte de a termina turul, Robles a întâlnit-o pe „Xana”, o mascota cu vultur Harris din Brigada Galicia VII, care îi reprezintă „puterea și valoarea sa”.

Mai multe informații Galerie foto pe Flickr al Ministerului Apărării Sursa: Guvernul Spaniei – Robles vizitează Regimentul de Infanterie „Príncipe” nr. 3 din Asturias130522