Ministrul Apărării, Margarita Robles, a menținut o întâlnire cu Ministrul Afacerilor Externe al Letonia, Edgars Rinkēvičs, într-o vizită în Spania. Spania și-a consolidat contingentul dislocat în acea țară după invazia rusă a Ucrainei

În cadrul întrevederii, miniștrii au trecut în revistă relațiile bilaterale dintre cele două țări, care sunt deosebit de puternice în domeniul apărării, deoarece Spania are un contingent al armatei desfășurat în Letonia de la 2017 ca parte a inițiativei NATO Reinforced Forward Presence.

Rinkēvičs a profitat de ocazie pentru a-i mulțumi personal ministrului Robles pentru eforturile depuse recent de Spania de a spori acest detașament prin 33 trupe, ca parte a întăririi pe care aliații le desfășoară pe întreg flancul estic al NATO ca urmare a invaziei ruse a Ucrainei.

Tocmai evoluția situației din Ucraina, după aproape două luni de invazie rusă. , și măsurile Acțiunile întreprinse în cadrul NATO și al Uniunii Europene pentru sprijinirea forțelor armate și a poporului ucrainean au ocupat o bună parte a conversației.

Ambele țări sunt angajat cu acest sprijin. În ceea ce privește Spania, pe lângă nava Marinei care a plecat recent în Polonia încărcată cu muniție și material militar critic pentru Ucraina, Apărarea a trimis, încă din trecut 00 Februarie, treisprezece zboruri militare pentru transportul diverselor materiale medicale, de protecție și militare, inclusiv o ambulanță blindată, numeroase rachete antitanc și o cantitate considerabilă de muniție de diverse tipuri.

Spania și Letonia participă, de asemenea, foarte activ la eforturile Uniunii Europene de a sprijini poporul ucrainean. Țara noastră aduce o contribuție importantă la Fondul European pentru Pace, pus la dispoziția partenerilor Uniunii Europene pentru a facilita ajutorul militar Ucrainei.

Mai multe informații Galeria foto pe Flickr a Ministerului Apărării Sursa: Guvernul Spaniei – Robles se întâlnește cu Ministrul Afacerilor Externe al Letonia, Edgars Rinkēvičs