#Spania – Așa-numitul „format Ramstein” este un forum esențial care permite Ucrainei să-și exprime nevoile de sprijin și servește drept referință pentru țările donatoare pentru a-și coordona contribuțiile sau pentru a lansa inițiative comune de asistență.

Grupul de Contact, condus de Secretarul Apărării al Statelor Unite, s-a întrunit periodic din aprilie anul trecut și cu această ocazie a avut participarea a peste 40 de țări, precum și a Uniunii Europene și a NATO.

În prima parte a întâlnirii, care a fost prezentată de secretarul american al apărării, Lloyd Austin, și de ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, miniștrii participanți au fost informați în detaliu despre situația actuală pe câmpul de luptă și despre capacitatea cea mai presantă. cerințele Ucrainei.

În timpul intervențiilor miniștrilor participanți, Robles a raportat despre starea actualizată a transporturilor din Spania, evidențiind, printre alte materiale diverse, viitoarea livrare a altor 4 tancuri de luptă Leopard 2A4 și a unui nou lot de vehicule de infanterie TOA M-113. De asemenea, a evidențiat progresul bun în pregătirea personalului ucrainean pe teritoriul spaniol, unde au fost antrenați până acum aproape 1.500 de militari, în speranța de a atinge obiectivul anual înainte de termen.

Ministrul, care a fost însoțit de secretarul general pentru politica de apărare, amiralul Juan Francisco Martínez Núñez, și-a încheiat discursul subliniind importanța unității, hotărârii și eficacității națiunilor și organizațiilor care participă la Grupul de contact și reiterând că acestea pot conta pe Angajamentul continuu al Spaniei de a sprijini Ucraina atât timp cât este necesar.

Ministrul Apărării, Margarita Robles, în timpul discursului său la întâlnirea virtuală a Grupului de Contact al Apărării din Ucraina.

Etichete: Ucraina Sursa: Guvernul Spaniei – Robles participă la o nouă reuniune a Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei