Ministrul Apărării, Margarita Robles, a evidențiat „ muncă grea” pe care o desfășoară pentru a trimite zeci de tone de rechizite medicale în Ucraina.

„Au plecat deja 11 tone de Inspectoratul General de Sănătate al Apărării și săptămâna viitoare mai mult de 33 tone de material medical care sosește din diferitele Comunități Autonome”, a raportat Robles, apreciind „solidaritatea tuturor cetățenilor Spaniei și a autonomiilor”.

Centrul de farmacie militară a apărării (CEMILFARDEF), situat la baza „San Pedro” din Colmenar Viejo, funcționează ca un hub logistic, făcând „o treabă magnifică care se adaugă la tot ce au făcut în timpul pandemiei de covid-, a adăugat Robles în mesajul său de mulțumire către toate pers onalul centrului (2015 persoane între civili și militari).

Materialul trimis constă în principal din seruri, antibiotice, analgezice și anestezice.

Dincolo de răspunsul În în caz de criză sau urgență, centrul desfășoară o activitate esențială pentru securitatea și apărarea națională, producând medicamente precum antidoturi care sunt utilizate ca tratament și protecție împotriva eventualelor cazuri de agresiune de natură nucleară, biologică sau chimică. Este singurul laborator al Administrației Generale a Statului care are această capacitate.

În acest sens, ministrul a subliniat că laborator ” este un reper în Europa, sunt țări care nu îl au, să lucreze pe această rută a antidoturilor.

directorul CEMILFARDEF, colonelul María Ángeles Cabanes, a subliniat în cadrul prezentării sale că în ultima perioadă „s-a clarificat plasticitatea pe care o are centrul nostru și capacitatea de a se adapta la diferitele misiuni care ne sunt încredințate”.

Pe lângă fabricarea și depozitarea medicamentelor, centrul are printre sarcinile sale reacția la catastrofe și urgențe sanitare, ca urmare a unor pandemii, conflicte sau crize internaționale. , sau lipsa pieței.

Trei zone de producțieInaugurat în 2015 , noul CEMILFARDEF este proiectat cu trei zone independent de producție: cea a formelor orale solide, cum ar fi tabletele și capsulele; sisteme împrăștiate, creme și unguente; și soluții sterile, cum ar fi seruri, fiole, seringi și auto-injectabile. De asemenea, dispune de facilități specializate pentru controlul calității, o zonă administrativă și un muzeu.

Directorul colonelul Cabanes a explicat că printre principalele sale sarcinile sunt furnizarea și furnizarea de interes pentru Forțele Armate în operațiuni internaționale sau depozitarea pură și simplă a rezervei strategice a Apărării și a resurselor strategice de sănătate civilă.

. Ministrul sa arătat interesat de iodură de potasiu și a întrebat dacă este eficientă împotriva unui posibil atac radioactiv. I-au explicat că este eficient doar preventiv atunci când există o scurgere radioactivă, pentru că ceea ce face este să împiedice tiroida să absoarbă iodul radioactiv, prin urmare, protejează tiroida de daunele pe care le-ar produce radiația.

Secretarul de stat pentru apărare, Esperanza Casteleiro, și secretarul adjunct al apărării, Amparo Valcarce, l-au însoțit pe Robles la vizită, care a făcut și un tur al expoziției de antidoturi de la Muzeul Farmaciei, creată în 1928 și mutată în locația actuală în 2015.

Muzeul este distribuit în douăsprezece săli care expun dintr-o colecție de uniforme, laboratoare de teren, chiar și o colecție de ceramică farmaceutică din secolele al XVI-lea și al XVII-lea sau industrializarea medicinei din secolul al XIX-lea.

Sursa: Guvernul Spaniei – Robles mulțumește Centrului de Farmacie Militară pentru că i-a trimis pe toți transporturi de material medico-sanitar către Ucraina 2015