Colonelul conduce detașamentul avansat ucrainean care s-a deplasat în Spania pentru a coordona activitățile de pregătire pentru armata ucraineană de către forțele armate spaniole.

Ambii au trecut în revistă livrările de arme, muniții și materiale efectuate recent de Ministerul Apărării și au evaluat pregătirea inițială în sistemul antiaerian Aspide recent finalizată la Zaragoza.

Ministrul Robles l-a asigurat că „pot conta pe Spania. Suntem angajați față de Ucraina” și a subliniat că „nu doar își apără teritoriul, ci și alte lucruri, precum legalitatea internațională”.”Am primit mulți cetățeni ucraineni, nu numai cetățeni, ci și soldați plecați la Zaragoza. Acum trimitem diferiți tipuri de Suntem foarte mândri că îi putem ajuta”.

În mod similar, ministrul a asigurat că „cel Forțele armate spaniole sunt foarte bine pregătite și vă vor ajuta în toate aceste sesiuni de antrenament. Sunt sigură că acum vor fi foarte bine primiți la Toledo, așa cum au fost și la Zaragoza”.

La rândul ei, colonelul ucrainean a evidențiat primirea magnifică a oamenilor. și Forțele Armate Spaniole atât personalului care urmează să fie instruit, cât și soldaților răniți care sunt tratați în țara noastră, asigurându-se că știind că soldații lor sunt primiți are un impact foarte pozitiv asupra moralului de luptă al forțelor ucrainene și asupra acestui fapt. a familiilor lor.

„Vă mulțumesc foarte mult pentru tot ajutorul, pentru resursele pentru civili și pentru militari”, a spus colonelul Tapaciok, care a explicat că, în ciuda faptului că Ucraina suferă în prezent de lipsă de electricitate, apă și conexiune la internet din cauza atacurilor rusești asupra centralelor electrice, „ne inconvenientele ne fac mai puternici”.

Amândoi au abordat noile activități de instruire planificate. , adică deschid o nouă dimensiune în relația dintre Forțe Armatele ucrainene și spaniole. Aceste activități vor continua în noiembrie sub coordonarea Comandamentului de Instruire Toledo (TCC). Rotații de pregătire a aproximativ 400 militari ucraineni vor avea loc la aceste facilități la fiecare două luni prin module de bază. instruire, dezactivare a explozivilor, lupta împotriva explozivilor improvizați, trăgători de precizie și instruire paramedic. Este planificat și un curs de apărare cibernetică, unul pentru utilizarea sistemului de artilerie de câmp 105/14 și un alt element de bază al sistemului antiaerian Hawk, material donat recent Ucrainei.

Instruirea sarcinile vor fi integrate în curând în Misiunea de asistență militară a Uniunii Europene în sprijinul Ucrainei (EUMAM Ucraina), al cărei obiectiv este de a contribui la îmbunătățirea capacității militare a forțelor armate ucrainene de a desfășura efectiv operațiuni militare, astfel încât țara să își poată apăra integritatea teritorială în limitele sale recunoscute pe plan internațional, să-și exercite efectiv suveranitatea și să protejeze populația civilă.

Ministrul Apărării, Margarita Robles, îl primește pe colonelul Yulia Tapaciok, șeful Relațiilor Bilaterale pentru Regiunea Europa a Comunității Ucrainene. de personal.

Etichete: Ucraina Sursa: Guvernul Spaniei – 2022 Robles îl primește pe colonelul armatei ucrainene care coordonează pregătirea armatei ucrainene în Spania