Ministrul Robles a început prin a-l felicita pe noul ministru al Forțelor Armate franceze, Lecornu, care a fost numit ultimul 20 Mai de către președintele Emmanuel Macron, în locul lui Florence Parly.

Ambii miniștri au subliniat puterea relației dintre Franța și Spania și dintre ministerele lor Apărării care, în cuvintele lui Robles, „au o legătură intensă de prietenie și cooperare bazată pe o viziune comună a Europei Apărarea ca element esențial pentru prosperitatea cetățenilor noștri”.

La abordarea acțiunilor NATO și ale Uniunii Europene în fața războiului din Ucraina, a fost de acord că ambele organizații au acționat într-o manieră agilă, forță și, mai presus de toate, închegată în apărarea normelor care trebuie să guverneze relațiile dintre state.

Robles a mai subliniat oportunitate pe care noul Concept Strategic al NATO care va fi aprobat la Summit-ul de la Madrid pentru ca „Alianța să fie mai importantă ca niciodată pentru securitatea noastră”.

Lecornu și Robles și-au exprimat de asemenea disponibilitatea de a continua colaborând în Africa și Indo-Pacific „unde există interese comune și numeroase exemple de bună armonie între forțele noastre armate respective”. Etichete: NATO Ucraina //

Sursa: Guvernul Spaniei – Robles: „Franța și Spania au o viziune comună asupra Europei Apărării”