Ministrul Apărării, Margarita Robles, a prezidat actul de recunoaștere a Forțelor Armate pentru munca depusă în timpul crizei de sănătate fără precedent cauzată de Covid-19, în care a mulțumit pentru generozitatea tuturor reprezentanților societății și a cerut ca experiența să nu fie uitată.

) În tributul ținut la sediul Unității Militare de Urgență (UME), în orașul madrilen Torrejón de Ardoz, Robles a subliniat că „în acești doi ani au apărut cele mai bune ființe umane, dedicate, generoase și sacrificate” și a mulțumit Forțelor Armate și UME pentru că au fost „marea familie din care facem cu toții parte”.

„În aceea atunci eram toți soldați, toți am învățat de la voi, generozitate, eficiență, umanitate și empatie a mers Este ceva neprețuit, care arată că Spania este o țară mare și că atunci când cineva suferă, toți suferim”, a spus ministrul adresându-se Forțelor Armate în discursul său, în care a avut cuvinte de amintire pentru victimele bolii. și rudele acestora, inclusiv doi membri ai UME care au murit recent.

De la începutul pandemiei în martie 2020, Forțele Armate și-au asumat diverse misiuni care vizează atât prevenirea contagiunii, cât și colaborarea cu sistemul sanitar pentru atenuarea consecințelor acestora. În aproape 100 zile în care a durat operațiunea „Balmis”, În cea mai mare armată desfășurare efectuată în timp de pace în Spania, Forțele Armate au efectuat mai mult de 00.000 spectacole.

Printre aceste misiuni au efectuat dezinfectări ale infrastructurilor critice, transferuri în spitale pentru pacienti cu Covid, montaj si management morgi intermediare pentru cadavre, suport logistic pentru transportul materialelor sau colectarea si analiza probelor.

In prezent , Forțele Armate continuă să efectueze urmărirea contactelor cetățenilor pozitivi și să sprijine sistemul de sănătate în campania națională de vaccinare, în cadrul operațiunii „Misiunea Baluarte”.

. La eveniment au participat și secretarul de stat pentru apărare, Esperanza Casteleiro, primarul Madridului, José Luis Martínez-Almeida, primarul orașului Torrejón de Ardoz, Ignacio Vázquez și șeful de stat major al armatei, generalul de armată Amador. Enseñat, printre alte autorități militare și civile.

Memoria unui soldat

La eveniment a participat Comandantul Armatei desemnat la UME José María Martín Corrochano, autorul cărții „Gracias. Amintiri ale unui soldat în Palatul de Gheață”, în care își povestește experiența în coordonarea a trei depozite intermediare pentru cei care au murit de Covid-19 în Comunitatea Madrid, într-un moment în care serviciile funerare erau copleșite.

Prologat de către ministrul Apărării, firul său comun este mulțumirile pe care autorul le-a dedicat zilnic diferitelor sectoare ale societății implicate în rezolvarea pandemiei și pe care comandantul Martín Corrochano, un veteran militar care a participat la sute de misiuni internaționale, i-a definit „ soldați ai Spaniei”.

Pentru a da glas mărturiilor care apar în carte, asistenta Susana Luna, în secția de terapie intensivă a spitalului Príncipe de Asturias din Alcalá de Henares, ea s-a adresat rudelor victimelor, urmată de Ana Lozano, lucrătoare la Grupo 5, o companie dedicată îngrijirii persoanelor aflate în dificultate. e vulnerabilitatea, care a mulțumit și UME și administrațiilor publice.

Evenimentul s-a încheiat cu un omagiu adus celor căzuți, în care a cântat piesa „Moartea este nu sfârşitul”.

Mai multe informații Galerie foto Sursa: Guvernul Spaniei – Robles cere să nu uite cei doi ani de pandemie care a scos la lumină „cel mai bun dintre ființele umane”