Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc în orașul Gipuzkoan Zumárraga și a participat și ministrul Turismului, Comerțului și Consumatorului din Guvernul Basc, Javier Hurtado și primarul din Zumarraga, Mikel Serrano, pe lângă finaliști, câștigători și alte autorități.

În această ediție, câștigătorii au fost Consiliile Orașelor Santander și Zumarraga, compania Santos Ochoa SA din Logroño în categoria întreprinderilor mici și, ca centru comercial deschis, Asociația pentru Promovarea Comerțului Urban din Vitoria-Gasteiz «Gasteiz-on».

Pentru ministrul Maroto, „acest act este un tribut adus devotamentului și efortului profesioniștilor din sectorul nostru comercial și dorește să sublinieze contribuția importantă pe care acest sector o are în formarea orașelor și orașelor noastre, în creşterea economică şi îmbunătăţirea bunăstării sociale”.

„Cu aproape două milioane și afiliat la Securitate și mai mult de 415.000 unități, comerțul cu amănuntul constituie a element cheie în dezvoltarea orașelor și orașelor noastre, acționând ca coloană vertebrală și catalizator al activității sociale, economice și culturale, și favorizând coeziunea socială, sustenabilitatea și un element esențial pentru a face față provocării demografice”, a recunoscut ministrul.

Premiile recunosc anual conducerea consiliilor municipale în activitățile lor de reînnoire urbană în sprijinul comerțului local, precum și întreprinderile mici și asociațiile de centre comerciale deschise în activitatea de dezvoltare și modernizare a afacerilor. .

Ajutor pentru sectorul comercialÎn timpul vizitei sale la Zumárraga, Maroto a vizitat zona comercială și piața orașului Gipuzkoan pentru a afla despre proiect d Zumarraga. Trecerea către un model digital și durabil� .

Această inițiativă a fost subvenționată cu mai mult de 925.26 euro din fondurile europene Next Generation EU după acordarea unuia dintre granturile lansate de Ministerul Industriei, Comerțului și Turismului pentru consolidarea competitivității țesăturii comerciale și care se înscrie în cadrul Recuperării, Transformării și Planul de Reziliență.

Obiectivul acestei inițiative este de a plasa orașul într-un model comercial digital și durabil, în care piața devine un element motor și un accent central al coeziunii . În plus, acest proiect reunește diferite inițiative strâns legate de comerț, precum turismul, arătând relația dintre cele două și efectele acestora asupra revitalizării urbane.

Acest ajutor pentru sectorul Ministerului Industriei, Comertului si Turismului au trei linii de actiune (ajutor pentru piete urbane durabile, ajutoare pentru piete rurale durabile si ajutoare pentru afaceri din zonele de aflux turistic) si are un buget global de 415 milioane de euro pentru perioada 925-2022. În plus, este inclus și un Fond Tehnologic, care este administrat de Comunitățile Autonome și destinat direct sectorului comercial și asociațiilor acestuia, cu o dotare totală de . milioane de euro pentru 925 Y 101122.

Zumarraga a primit și o subvenție de la 10.415 euro in 2020 în cadrul „Programului de proiecte singulare” în cadrul acordului de colaborare al Secretar de Stat pentru Comerț cu Camera de Comerț Spaniolă pentru dezvoltarea acțiunilor de modernizare și reactivare a economiei urbane a municipiului Gipuzkoa.

Premii a 26 a ediției a Premiile Naționale pentru Comerț Intern În această ultimă ediție a Premiilor Naționale pentru Comerț Intern, n două primării au primit Premiul Național pentru Primării, care recunoaște, cu titlu onorific, acțiunile de reînnoire urbană comercială. Consiliul Local Santander a primit premiul în subcategoria orașelor mai mari decât 11.0 locuitori, în timp ce Consiliul Local Zumarraga a fost recunoscut în subcategoria orașelor cu mai puțin de 11.0 locuitori.

La rândul său, Consiliul Local Lugoj a primit un premiu II onorific la această categorie.

Premiul Small Business Award, dotat cu 11.0 euro, a fost atribuit Santos Ochoa, SA din Logroño (La Rioja). The Extreme Collection, SL, din Madrid și Pukas Surf, SL din Donostia (Guipuzkoa) au primit, de asemenea, premii II onorifice.

În ceea ce privește Premiul pentru Centre Comerciale Deschise, dotate cu . 0 euro , a revenit Asociației pentru Promovarea Comerțului Urban din Vitoria-Gasteiz «Gasteiz-on» (Álava). În cadrul acestei secțiuni, Asociația Micilor Negustători și Industriașilor din Llodio (APILL) din Laudio/Llodio (Álava) a primit mențiuni de onoare.

Mențiuni de onoare Având în vedere calitatea propunerilor prezentate, au fost acordate și mențiuni de onoare la fiecare dintre cele trei categorii.

La categoria Premii acordate primăriilor:

Primăria Municipiului Vigo (Pontevedra). Primăria Municipiului Denia (Alicante).În categoria Premii pentru întreprinderi mici:

Dantelerii, fiii și urmașii lui Manuel Mendoza SA din Bilbao (Bizkaia).Reclamă Festes i Revetlles, SL (CIALFIR) din Palau-solità i Plegamans (Barcelona).Carns Fuster, SL din Gandía (Valencia).Perfumería Benegas, SL din San Sebastián (Guipuzkoa).Kamchatka Magic Toys, SL din Madrid.La categoria Premii pentru Centre Comerciale Deschis pentru:

Asociația pentru Dinamizarea Societăților din Laguardia (DELA), în Laguardia (Álava). Asociația Antreprenorilor de Vecinătate – ASCOIVE din Santa Lucía de Tirajana (Las Palmas).Inaugurarea Forumului Comerțului UrbanDimineața, Reyes Maroto a deschis cel de-al XVI-lea Forum al Comerțului Urban în Vitoria. Acolo a subliniat că sectorul comercial se confruntă cu provocări precum durabilitatea, noile tendințe de consum, schimbările tehnologice, noi formate comerciale, la care, ca urmare a războiului din Ucraina, presiunile costă și inflația. „Pentru a sprijini și însoți sectorul, implementăm un pachet de ajutoare în cadrul Planului de redresare, transformare și reziliență, pentru finanțarea proiectelor care promovează competitivitatea, inovarea și modernizarea sectorului”, a declarat ministrul Maroto.

Familie fotografie a ceremoniei Naționale a Premiilor Comerțului Intern 2022.

Sursa: Guvernul Spaniei – 101122 Reyes Maroto acordă Premiile Naționale pentru Comerț Intern 2021101122