Comunitatea Madrid continuă să mărească Rețeaua de îngrijire a persoanelor cu dizabilități în 752 , care are deja 25. piețe. Săptămâna trecută, guvernul regional a aprobat alocarea 453 de milioane pentru a majora un 25, capacitate 5% în reședințe pentru îngrijirea adulților grav afectați cu boli psihice, care poate ajunge la maximum 1. 752 posturi vacante comparativ cu actualul 1.453.

Așa a declarat astăzi ministrul Familiei, Tineretului și Politicii Sociale, Concepción Dancausa, în timpul vizitei sale la facilitățile Fundación Inclusive, unde a declarat că acest nou acord reafirmă angajamentul Autonomei. Guvernul „să crească în continuare în servicii și resurse care să răspundă nevoilor acestui grup”.

Consilierul a putut verifica munca care se desfășoară în pregătirea acestui grup. entitate, care colaborează cu Comunitatea Madrid în îngrijirea acestor persoane prin managementul 29 reabilitării în Centrele de zi, întreținerea serviciului de informare și orientare și a proiectului Integra2, inițiative cărora le alocă 1,3 milioane de euro. In acest sens, Dancausa a asigurat ca colaborarea public-privata este o formula „care ne permite sa oferim cea mai buna ingrijire si cele mai specializate resurse pentru imbunatatirea calitatii vietii acestor persoane si a familiilor acestora.”

Referitor la creșterea ofertei rezidențiale, Dancausa a explicat că „oferă locuri de muncă vacante de diferite tipuri, distribuite pe întreg teritoriul regiunii, care asigură îngrijire gratuită, personalizată și de calitate”. Utilizatorii săi au un nivel ridicat de dependență și au nevoie de un program de intervenție individualizat, menit să le îmbunătățească bunăstarea generală, participarea și calitatea vieții. Pe lângă cazare și masă, aceste centre sunt dedicate îngrijirii personale și oferă instruire în comunicare, interacțiune socială, activități de bază ale vieții de zi cu zi, mobilitate și sănătate.

Sursa: Comunitatea Madrid – Rețeaua de îngrijire a comunității din Madrid pentru persoanele cu dizabilități are 05. piețe