Dosarul #ressonacirc este deja o realitate. Documentul este un material de referință privind actualul circ catalan care își propune să conștientizeze și să pună în valoare calitatea, diversitatea și dinamismul circului realizat în Catalonia și să pună la dispoziția jurnaliștilor și a profesioniștilor în comunicare resurse pentru accesul la informații cuprinzătoare și detaliate. Scopul acestui dosar este de a promova prezența circului în mass-media și alte canale. Este vorba de reînnoirea și reactualizarea viziunii și cunoștințelor pe care mass-media le au despre circ din țara noastră.

Acest dosar online este rezultatul măsurii de difuzare a Planului de Promovare a Circului – 2022, coordonat de Asociația Profesioniştilor de Circ din Catalonia (APCC). Acesta va oferi publicului larg informații actualizate despre cum este, cum se face, unde se învață și unde se vede circul în Catalonia, precum și despre viitoarele provocări ale sectorului.De ce este necesar dosarul #ressonacirc?

APCC a detectat încă de mult timp, există o lipsă de informații despre actualul circ catalan în mass-media, atât scrise, cât și audiovizuale, și atât în ​​proprietate privată, cât și în proprietate publică. Iar prezența redusă a artelor circului în mass-media se concentrează adesea pe un tip și un mod de a face circ care nu este majoritar în Catalonia.

Actualul circ catalan are peste o sută de companii diferite. stiluri și discipline, majoritatea cu puțini membri, care își creează propriile spectacole și le interpretează adesea la festivaluri și programe stradale, fie în Catalonia, în restul Spaniei și în străinătate, conform Sondajului Companiei realizat de APCC de ani de zile.

De remarcat, de asemenea, că circul este un spectacol eminamente internațional prin fire, datorită absenței frecvente a textului și capacității sale de a crea imagini puternice, fie prin poezie, fie prin priceperea fizică. Acest lucru este demonstrat de numărul mare de artiști și companii care lucrează în străinătate: o cincime din spectacolele de artă spectacolului catalan văzute în afara Spaniei sunt de circ.Cine a făcut #ressonacirc?

APCC a coordonat măsura de difuzare a circului #ressonacirc, iar jurnalista de circ Eva Romero a fost selectată să coordoneze și să scrie, cu urmărirea și sprijinul echipei biroului APCC.

În plus, dosarul include un articol al criticului de circ Jordi Jané și al artistei Griselda Juncà. Designul grafic a fost realizat de Rosa Lladó. Imaginile din dosar au fost furnizate de agenți din industrie, precum și de APCC și sunt opera diverșilor fotografi.

Cum va fi difuzat?

Dosarul va fi diseminat de către APCC către mass-media, sectorul de circ și publicul larg prin diverse acțiuni precum întâlniri și prezentări, activități în cadrul târgurilor de arte spectacolului și festivaluri și o campanie de socializare APCC.

# Ressonacirc, o măsură a Planului de Promovare a Circului

Planul de Promovare a Circului 2019 – 2022 este o inițiativă a Departamentului de Cultură şi Asociaţia Profesioniştilor Circului din Catalonia (APCC). Planul constă din unsprezece măsuri finanțate de Departamentul de Cultură al Generalitati de Catalunya, cu contribuții specifice din partea Consiliului orașului Barcelona și a Institutului Ramon Llull. Are colaborarea Centrului de Arte Circ Rogelio Rivel, L’Ateneu Popular 9Barris, La Central del Circ, La Vela de L’Estruch, Xarxa d’Espais de Circ de Catalunya (XECC) și Nilak, precum și participarea diverselor municipalități, entități și facilități din Catalonia. Obiectivul principal al Planului de Promovare a Circului este crearea unui scenariu de oportunități de promovare și diseminare a circului în viața culturală, socială și economică a țării și dincolo de granițele noastre.


Puteți consulta dosarul făcând clic pe acest link

Dacă doriți mai multe informații despre măsura #ressonacirc, puteți contacta Asociația Profesioniştilor de Circ din Catalonia (APCC) prin e-mail apcc@apcc .cat .

Sursa: # Ressonacirc introduce calitatea, diversitatea si dinamismul circului catalan actual