Comunitatea Madrid va găzdui anul acesta prima ediție a turneului de golf Community of Madrid Madrid Ladies Open, care îi va permite să intre în Ladies European Tour (LET) , circuitul de golf profesional pentru femei de top. Noua întâlnire va avea loc în perioada 2-8 mai la Jarama-RACE Golf Club din San Sebastián de los Reyes și va reuni mai mult de 40 jucători din mai mult de 25 țări, inclusiv vedete consacrate și promisiuni tinere.

Pe lângă faptul că este gazda, Comunitatea Madrid este principalul sponsor al evenimentului, alături de care intenționează să promoveze sportul feminin de elită, să încurajeze obișnuința exercițiului fizic în rândul populației și să poziționeze pe harta lumii pentru un potențial vizitator premium .

Ministrul Culturii, Turismului și Sportului, Marta Rivera de la Cruz, a participat astăzi la prezentarea acestui eveniment în care va fi sediul său, câmpul situat în San Sebastián de los Reyes, unde a subliniat că Madrid „are un potențial de creștere enorm ca destinație turistică unde te poți bucura de golf”.

„A investi în acest sport înseamnă și a miza pe o activitate care, numai în Madrid, are deja aproximativ 40.000 licențe feminine ”, a subliniat ministrul, care a mai amintit că „golful a devenit parte din programul nostru obișnuit al competițiilor naționale și internaționale”.

Turneul va fi completat de o multitudine de activități, de la conferința ThinkingTime despre Sport și Femei organizată în colaborare cu asociația # LasMujeresNosMovemos, -mana in mana cu manageri si sportivi experti-, la un meci intre jucatori profesionisti si cu dizabilitati si meciuri incrucisate cu alte discipline sportive.

In plus, efectuarea antrenamentului activități, cum ar fi vizite pentru studenții universitari în domeniul comunicării, activitate fizică și evenimente, precum și diferite tipuri de cursuri: inițiere pentru femei și juniori, și altele pentru promisiunile viitoare ale Federației de Golf din Madrid.

Impactul direct de peste 1,5 milioane

Se estimează că evenimentul poate atrage terenul De peste 10.000 spectatori, un public care include manageri și investitori activi și un profil de vizitator care călătorește cu avionul de peste patru ori pe an și se cazează în hoteluri de la 5 stele.

Doar organizarea turneului va presupune deplasarea de 300 persoane, între jucători, personal si rude, care vor avea nevoie de o saptamana de cazare, care va dau naștere la 2.000 rezervări în zona San Sebastián de los Reyes și Alcobendas.

Ținând cont de prezența 40 jurnalisti acreditati si numarul de spectatori estimat, impactul direct in regiune ar putea fi de 1,5 milioane si 100 locuri de munca. Un alt stimulent este impactul media internațional, datorat milioanelor de potențiali urmăritori din întreaga lume.

Sursa: Comunitatea Madrid – Regiunea va găzdui turneul de golf Ladies Open din Comunitatea Madridului și va intra în circuitul european feminin al acestui sport