Vineri 13 în martie, vor fi lansate două lungmetraje în limba catalană: „ Roșu ”, la Disney +, și „ Introducere ”, în cinematografe. Dublarea și subtitrarea în limba catalană au beneficiat de sprijinul Secretariatului pentru Politică lingvistică al Departamentului de Cultură. Anul 2020, 73 filme au primit sprijin pentru dublarea și subtitrarea în limba catalană a lungmetrajelor lansate în cinematografe.


Roșu

La ani, Mei Lee se luptă între a fi fiica ascultătoare care îl vrea pe Ming, mama lui supraprotectoare și haosul tipic al adolescent. Își schimbă interesele, relațiile, corpul… și, pe deasupra, când devine foarte nervoasă, ceea ce este prea des, devine un panda roșu uriaș.

Noua producție Disney și Pixar este disponibilă în limba catalană pe platforma Disney +.

Introducere

Youngho navighează între visul său, dilemele lui amoroase și așteptările părinților săi: un acupuncturist de prestigiu cu care are o relație îndepărtată și o mamă neliniştită, care vrea ca ea să se concentreze pe cariera ei. Când partenerul ei Juwon decide să călătorească la Berlin pentru a studia moda, Youngho o surprinde cu o vizită.

Hong Sang-soo, regizorul coreean care a primit premiul Bone of Silver pentru cea mai bună regie la Festivalul de Film de la Berlin 2020 pentru „ The Woman Who Flew ”, a fost premiat Ursul de Argint pentru cel mai bun scenariu în ediția din acest an 2021 de „ Introducere ” .

Atalante Cinema distribuie versiunea originală subtitrată în limba catalană în următoarele săli:

Boliche Cinemes (Barcelona) Cinemes Girona (Barcelona) Cinema Zumzeig (Barcelona) Screenbox Funatic (Lleida) CineBaix (Sant Feliu de Llobregat) Promovarea dublării și subtitrarii în limba catalană

Departamentul de Cultură promovează dublarea și subtitrarea în catalană a producții audiovizuale cu subvenții acordate distribuitorilor pentru creșterea ofertei de cinema în limba catalană în săli de expoziție, pe platforme digitale și în format fizic. Anul 2020 a fost dublat sau subtitrat în catalană, cu sprijinul Politicii lingvistice, mai mult de 2. conținut audiovizual pentru teatre, platforme, Blu-ray, DVD-uri și festivaluri.*) Trailer pentru „ Roșu ” https://youtu.be/d0KW-n6iBWs

Trailer pentru „ Introducere ” https://youtu.be/_yO5AqvuDv4

Proiecții d ” Introducere „ http://www.gencat.cat/llengua/cinema/sessions_film .html? film = 35528

Cinema en català gencat.cat/llengua/cinema

Sursa: Vinerea aceasta, „Red”, la Disney +, și „Introduction”, în cinematografe, vor fi lansate în limba catalană