Numărul muncitorilor străini din Spania a crescut pentru a doua lună consecutiv, după ce 37 de mii de imigranți au fost înregistrați în calitate de contribuabili la fondul Asigurărilor Sociale.  

Românii care au un job legal în Spania au ajuns la 332.953 și înregistrează o creștere de 15.000 de noi contracte încheiate față de luna martie 2017.

În clasamentul contibuabililor străini, compatrioții noștri sunt în continuare pe primul loc și reprezintă aproape jumătate din numărul cetățenilor europeni angajați în Spania.

Muncitorii care provin din Maroc beneficiază de 239.000 de contracte de muncă, iar italienii ocupă al treilea loc în lista contribuabililor străini cu 101.000 de angajări.

Românii din Spania lucrează ca angajați în diverse domenii ale economiei (197.838), iar în domeniul casnic sunt cei mai numeroși străini (36.929).

Agricultura este un alt domeniu în care românii din Spania au reușit să-și găsească de muncă pe timp de criză și reprezintă a doua naționalitate după cea marocană, cu 61.348 de contracte legale.

Numărul întreprinzătorilor români din Spania continuă să fie depășit doar de comunitatea chineză și contractele în regim „autónomo” ajung la 36.693.

Datele sunt pozitive pentru toți străinii care se bucură de o creștere de 7 % a numărului de angajări în ultimul an.

De cealaltă parte se numără 43.652 de cetățeni români care nu au un loc de muncă în Spania, dar care sunt cei mai numeroși beneficiari străini ai ajutorului de șomaj acordat de administrația spaniolă.