Guvernul Regional al Comunităţii Madrid şi clubul de fotbal Real Madrid au semnat un acord de colaborare prin care să fie derulate iniţiative de promovare a sportului pentru persoanele în vârstă ca obicei sănătos şi pentru imigranţi ca mijloc de integrare socială.

Acordul a fost semnat de preşedintele guvernului madrilen, Esperanza Aguirre, şi de preşedintele Real Madrid, Florentino Pérez, în prezenţa lui Iker Casillas şi Cristiano Ronaldo. Comunitatea Madrid şi Fundaţia Real Madrid consideră sportul ca fiind mijlocul ideal pentru a obţine integrarea imigranţilor şi pentru a-i ajuta pe bătrâni să ducă un trai mai sănătos„, a declarat la semnarea documentului, preşedintele CAM, Esperanza Aguirre.

Prin acest acord, guvernul madrilen oferă sprijin proiectului pentru crearea Şcolilor Sportive de Integrare Socială pentru Imigranţi, promovat împreună cu Real Madrid. Într-o primă fază, acordul prevede continuarea proiectelor destinate persoanelor cu vârste peste 65 de ani şi minorilor aflaţi în grija CAM.

Pentru promovarea sportului printre imigranţi, încă din 2006, Consiliul de Imigraţie a subvenţionat cu 262 de mii de euro Şcolile Sportive de Integrare ale fundaţiei Real Madrid din El Pozo şi Orcasur.

Aproximativ 400 de tineri din ţări precum Ecuador, Columbia, Venezuela, România, Ucraina şi Spania au asistat până acum la cursurile şcolilor sportive. Pe lângă sport, în aceste şcoli se oferă şi informaţii pentru prevenirea consumului de droguri.

 

Foto: La semnarea acordului au fost prezenţi Iker Casillas şi Cristiano Ronaldo