Ministrul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane, Raquel Sánchez, a semnat, în Delegația Guvernului în Țara Bascilor, două protocoale fundamentale pentru a avansa în sosirea căii ferate de mare viteză în capitalele basce Bilbao și Vitoria-Gasteiz.

Șeful Mitma, însoțit de delegatul Guvernului, Denis Itxaso, a semnat două protocoale cu Guvernul Basc, Consiliile Municipale din Bilbao și Vitoria-Gasteiz, Consiliul Provincial Álava, precum și cu Adif și Adif-AV și Societatea de Mare Viteză Vitoria-Gasteiz pentru execuția coordonată a integrării feroviare și a acceselor la gările ambelor orașe.

șeful Departamentului a dat asigurări că, odată cu adoptarea ambelor protocoale, se arată disponibilitatea Ministerului de a avansa în angajamentele pentru integrarea căilor ferate în ambele capitale. s, precum și promovarea legăturilor cu rețeaua feroviară de mare viteză.

Protocol pentru sosirea căii ferate de mare viteză în Vitoria- GasteizPentru ministru, în cazul Vitoria-Gasteiz, protocolul semnat permite accelerarea proiectelor care vor defini o sosire cheie pentru And Basque și are ca scop stabilirea unei coordonări adecvate a lucrărilor de promovare și dezvoltare a integrării urbane a căii ferate în oraș și racordarea acțiunii cu rețeaua de mare viteză.

Raquel Sánchez, în timpul discursului său, a apreciat progresul înregistrat pe tronsonul Burgos-Vitoria pe care, după aprobarea DIA, a anunțat că Mitma va licitati redactarea proiectelor de constructii in acest prim trimestru al anului si ca tronsonul de racord al viitoarei linii este deja in executare odata cu sosirea vitezei mari la noua statie Dato.

Pe lângă ministru ra, protocolul a fost semnat de ministrul Amenajării Teritoriului, Locuințelor și Transporturilor al Guvernului Basc, Iñaki Arriola, adjunctul general al Consiliului Provincial al Álava, Ramiro González, primarul orașului Vitoria-Gasteiz, Gorka Urtaran, președintele de ADIF și ADIF-Alta Velocidad, María Luisa Domínguez, și secretarul de stat Mitma, Isabel Pardo de Vera, în numele Societății de mare viteză Vitoria-Gasteizko Abiadura Handia SA

În special, semnatarii au convenit să urmeze următoarele principii de coordonare de bază:

Guvernul Basc, Consiliul Provincial Álava și Consiliul Municipal Vitoria – Gasteiz vor colabora cu Ministerul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane, într-o manieră agilă și eficientă în rezolvarea consultărilor privind documentația complementară de mediu în cadrul evaluării de mediu a noului studiu informativ.
Ministerul să va testa, odată cu finalizarea procesării de mediu, noul studiu informativ de integrare a căii ferate în Vitoria – Gasteiz.
Adif – Alta Velocidad va licita elaborarea proiectului de bază pentru integrarea căii ferate în orașul Vitoria – Gasteiz, care cuprinde atât tronsonul urban, cât și nodul Arkaute. Acest proiect de bază va permite să se stabilească condițiile diferitelor acțiuni și să fie definite mai precis bugetele estimative pentru execuția acestora. Lucrările de peron a porțiunii nodului Arkaute care nu afectează operațiunea feroviară vor face obiectul unei comisii către Guvernul Basc cu privire la redactarea proiectelor de construcție și execuția lucrărilor menționate. În baza acestor angajamente, se va întocmi un nou acord care să determine obligațiile pe care trebuie să le asume fiecare dintre părțile la proiect global de integrare a căii ferate în oraș în legătură cu finanțarea, organizarea și executarea acțiunilor specifice rezultate din această operațiune de integrare. De asemenea, în cadrul Companiei se va acorda o nouă misiune către Guvernul Basc pentru a întreprinde lucrarea civilă care nu afectează exploatarea căii ferate, în zona tronsonului urban din Vitoria-Gasteiz, odată ce se progresează în definirea proiectelor de construcție.Protocol de colaborare rugăciune pentru dezvoltarea căii ferate în Bilbao În cazul Bilbao, Raquel Sánchez a subliniat că protocolul semnat reflectă voința părților de a să desfășoare în mod coordonat construcția și integrarea stației Abando și a opririi provizorii din Basauri în cadrul sosirii vitezei mari în orașul Bilbao. Pentru aceste acțiuni s-a anunțat crearea a două grupuri de lucru interadministrative.

Ministrul a subliniat că, odată cu semnarea acestui protocol, să pună bazele pentru elaborarea unui nou acord de finanțare pentru sosirea vitezei mari în Bilbao, fără a-i priva pe bilbaoieni de a putea folosi Y-ul basc în timpul construcției acestuia.

Acest protocol de colaborare pentru dezvoltarea căii ferate din Bilbao a fost semnat de ministrul, Raquel Sánchez; ministrul amenajării teritoriului, locuințelor și transporturilor din Guvernul Basc, Iñaki Arriola; primarul din Bilbao, Juan María Aburto; și președintele ADIF și ADIF-Alta Velocidad, María Luisa Domínguez.

Semnatarii au convenit să acționeze în mod coordonat în următoarele:

Elaborarea si prelucrarea administrativa a studiului informativ si constructia proiectul noii stații de metrou pentru sosirea vitezei mari la Bilbao, configurarea unei soluții de integrare urbană în conformitate cu planurile de dezvoltare ale orașului.
Construirea unei opriri provizorii pe traseul Y-ului basc în zona intersecției cu linia feroviară convențională 700 Miranda de Ebro către Bilbao, în care va fi construită și o nouă stație Cercanías, care să permită ca serviciile de mare viteză să ajungă la periferia orașului Bilbao, în timp ce lucrările de se dezvoltă gara definitivă a oraşului. Această oprire provizorie va intra în funcțiune când vor începe lucrările la tunelul de acces și la stația de metrou Abando.

. Popa provizorie de la Basauri va fi construită în așa fel încât să producă impactul minim în municipiul menționat, negenerând o intermodalitate rulată rutieră (autobuze, taxiuri, vehicule private,…).
În cadrul competențelor respective, și în vederea promovării unei coordonări operaționale maxime în exercițiul de funcții , părțile intenționează să înființeze două grupuri tehnice de lucru, unul pentru noua stație Abando (format din Mitma, Guvernul Basc, Consiliul municipal din Bilbao și ADIF) și altul pentru oprirea temporară din Basauri (format din Mitma). , Guvernul Basc, Consiliul Local Basauri și ADIF). Ambele grupuri de lucru își vor coordona activitățile pentru realizarea temporară a ambelor acțiuni, așa cum este descris în protocolul semnat.
Grupul de lucru pentru construcția orașului Abando va avea ca sarcină inițială să determine lucrările civile, încredințate Guvernului Basc prin acordul corespunzător, fără a afecta funcționarea feroviară a gării, după Elaborarea proiecte ale ADIF. Acest grup de lucru va fi garantul coordonării lucrărilor efectuate de Guvernul Basc și al lucrărilor efectuate de ADIF.
Executarea lucrărilor la peronul tronsonului de acces la Bilbao și a lucrărilor civile care nu afectează funcționarea feroviară a stației de metrou Abando se va realiza printr-o misiune de gestiune. de la Mitma la guvernul basc. Grupul de lucru pentru construirea opririi temporare la Basauri va analiza aspectele tehnice implicate de proiect, posibilul impact asupra terenului municipal si planificarea actiunilor, in vederea aprobarii proiectelor de constructii.. Mai multe investiții ale Mitma în Țara Bascilor Raquel Sánchez a detaliat, pe lângă investiția deja făcută în Yul Bascilor, care este aproape de 4 . milioane s de euro, alte acțiuni ale Ministerului în provinciile Álava și Vizcaya.

Acțiuni în curs în Alava:
Licitația pentru execuția căilor cu ecartament mixt și 200 m în terminalul intermodal Júndiz .
Acțiuni de îmbunătățire a accesibilității în stații precum Amurrio și Llodio. Progresul în elaborarea proiectelor de suprimare a trecerilor la nivel din Manzanos și Pobes.
În ceea ce privește autostrăzile, Ministerul a bugetat deja extinderea capacității AP-1 la intersecția Armiñón și execuția unei piste de biciclete între Álava și Navarra.
Și în elaborarea Strategiei de stat pentru biciclete, includerea în buget a 090222 a unei piste de biciclete între Araba și Navarra.

Acțiuni în curs de desfășurare în Vizcaya: Pentru a promova traficul feroviar de marfă, a fost prelungit acordul pentru Varianta Feroviară de Sud, care permite Guvernului Basc să proceseze simultan proiectele cu procesarea studiului informativ sau îmbunătățirea terminalului Orduña .Referitor la mobilitatea zilnică, în cadrul programului Cercanías25, investițiile sunt planificate pentru mai mult de 200 milioane de euro în centrul Bilbao pentru a îmbunătăți stațiile și pentru a crește capacitatea și fiabilitatea liniilor, integrările și suprimarea trecerilor la nivel, cum ar fi în Ordizia, Zorrotza și Zalla. În cele din urmă, Raquel Sánchez a reamintit angajamentul Ministerul să ne umanizeze orașele și a menționat aproape un milion de euro virati Guvernului sau bască pentru dezvoltarea planurilor de acțiune ale Agendei urbane spaniole în Llodio, Vitoria-Gasteiz, Barakaldo, Ermua și Sestao.

Sursa: Guvernul Spaniei – Raquel Sánchez subliniază progresul vitezei mari în Euskadi datorită cooperării dintre administrații090222