Ministrul, Raquel Sánchez, a subliniat că calea ferată este una dintre principalele axe ale politicilor Guvernului, atât pentru rolul cheie în structurarea teritoriului precum și motorul decarbonizării transporturilor.

„Cea ferată este reperul nostru pentru mobilitatea sigură și durabilă, pentru care pariem, ca niciodată până acum, pentru a ne îmbunătăți transportul zilnic și pe distanțe lungi”, a asigurat ministrul în cadrul unei întâlniri cu oameni de afaceri spanioli la standul Asociației Industriei Feroviare Spaniole (Mafex) la Târgul Internațional InnoTrans care se desfășoară aceste zile la Berlin . Anterior, Raquel Sánchez a făcut turul standurilor expuse de diferiții expozanți, ceea ce i-a permis să vadă direct inovațiile tehnologice din sectorul autovehiculelor , infrastructură, transport public, construcție de tuneluri, IT sau servicii. În timpul vizitei, ea a fost însoțită de președintele Adif, María Luisa Domínguez, și de președintele Renfe, Isaías Táboas.

Marele pariu
În cadrul întâlnirii cu oamenii de afaceri, ministrul a apreciat angajamentul puternic față de calea ferată, grație efortului investițional al Generalului Bugetele de stat și la fondurile europene de redresare, care reprezintă o oportunitate istorică de avansare în Coridoarele Atlantic și Mediterane și în modernizarea rețelei convenționale.

Nu degeaba, cu mai mult de 6.000 milioane din fonduri, the calea ferată este marele protagonist al investițiilor Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență, în timp ce, din Bugetele Generale de anul acesta, Ministerul alocă mai mult de 32% către calea ferată.

„Această creștere a bugetului se reflectă în rețeaua noastră de distanță lungă și pe s În apropiere. Acordăm o atenție deosebită îmbunătățirii rețelei noastre convenționale pentru că trebuie să concretizăm o logistică mai puțin carbonizată, mai eficientă, apropiată și diversificată, care va fi cheia securității, competitivității și rezistenței industriei noastre și a sectorului extern”, a subliniat el.

În acest sens, ministrul a subliniat că investițiile feroviare se transformă în „îmbunătățiri directe pentru cetățeni, companiile noastre, dezvoltare economică și, de asemenea, traficul de marfă”.

Realitate

Mulțumită efortului investițional din ultimii patru ani , Ministerul a mărit lungimea Coridorului Mediteranean cu mai mult de 00 kilometri , a pus în funcțiune AVE-ul către Galicia, prima fază a liniilor de mare viteză către Extremadura și conexiunea feroviară cu ecartament UIC care leagă Puerta de Atocha și Madrid-Chamartín Clara Campoamor.

Această ultimă inaugurare reprezintă o importantă o piatră de hotar în liberalizarea căilor ferate, deoarece aduce nordul și sudul peninsulei mai aproape prin rețeaua de mare viteză și permite creșterea capacității disponibile și a aprovizionării.

În plus , Definiția coridorului atlantic a fost extinsă pentru a include Galiția și Asturias și se efectuează teste pe ocolirea Pajares.

În ceea ce privește transportul de mărfuri, se lucrează privind îmbunătățirea liniilor Bobadilla-Algeciras și Zaragoza-Teruel-Sagunto, cu scopul de a electrifica cele două linii și de a le asigura capacitatea de a opera trenuri de 750 metri.

Suport pentru companii spaniole
După cum a afirmat ministrul, rețeaua feroviară spaniolă și calitatea serviciilor sale reprezintă o scrisoare de prezentare magnifică pentru sectorul nostru de afaceri din exterior. „De când a fost inaugurată prima linie de mare viteză între Madrid și Sevilla, țara noastră a devenit un reper internațional, nu doar datorită extinderii rețelei, a doua din lume cu peste 3.. km în serviciu, sau pentru a fi țara cu cea mai mare implementare de ERTMS din Europa, dar pentru dezvoltarea a tehnologiei feroviare și a companiilor noastre”, a afirmat el.

Astfel, el și-a arătat sprijinul pentru companiile spaniole pentru transformarea panorama național și internațional, deoarece munca lor a transformat Spania este o țară exportatoare de tehnologie feroviară. În acest sens, ea a asigurat că este mulțumită când verifică participarea companiilor spaniole la proiecte feroviare de mare relevanță pe cele cinci continente , cum ar fi CPK (Polonia), Rail Baltica, HS2 (Regatul Unit), Mayan Train (Mexic), metroul ușor din Ottawa (Canada) sau Haramain Mecca-Medina (Arabia Saudită).

. )Raquel S ánchez a subliniat că sectorul feroviar spaniol a devenit un partener de prim nivel și un reper în toate fazele oricărui proiect, de la proiectare și construcție până la punerea în funcțiune și exploatarea ulterioară; de la infrastructură la materialul rulant; de la aspectele tehnologice și industriale până la desfășurarea celor mai avangardiste inovații.

Din toate aceste motive, ministrul s-a angajat să avanseze în relațiile bilaterale și multilaterale astfel încât sectorul feroviar spaniol continuă să participe la cele mai mari proiecte din arena internațională.

Ministrul Raquel Sánchez în standul Asociației Industriei Feroviare Spaniole (Mafex).

Etichete: Plan de recuperare, transformare și reziliență Sursa: Guvernul Spaniei – Raquel Sánchez subliniază la Berlin angajamentul guvernului față de calea ferată ca motor al decarbonizării și al durabilității transporturilor 210922