Ministrul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane, Raquel Sánchez, a prezidat punerea în funcțiune a 6,1 kilometri (km) de bandă Autobuz-HOV și a 5 km de benzi a treia noi pe autostrada V-21, la intrarea de nord a orașul Valencia, însoțit de delegatul Guvernului în Comunitatea Valenciană, Pilar Bernabé, și de primarii din zonă.

În discursul său, ministrul Transporturilor a subliniat angajamentul Ministerului față de mobilitatea durabilă, așa cum arată inaugurarea primei benzi de autobuz-HOV de pe rețeaua de drumuri din statul Comunității Valenciane. Banda va fi implementată progresiv pentru a facilita adaptarea de către utilizatori, în strânsă coordonare cu Direcția Generală Trafic.

Prin această acțiune se va îmbunătăți capacitatea uneia dintre arterele principale care dă acces în oraș, facilitând intrarea și ieșirea spre nordul orașului și distribuția traficului cu autostrada V-23, autostrada AP-7. și autostrada A-23. În plus, potrivit ministrului, „va permite autobuzelor să circule mai rapid și mai regulat, ceea ce va atrage mai mulți pasageri și va avea un impact pozitiv asupra mediului, siguranței rutiere și calității vieții locuitorilor din Valencia”.

În conformitate cu angajamentul pentru mobilitatea durabilă și activă, Raquel Sánchez a raportat că o nouă pasarelă între Alboraya și Port Saplaya va fi deschisă în prima jumătate a anului 2023, care va îmbunătăți permeabilitatea ciclistă-pietonală a V-21 și va oferi conexiune la inelul de ciclism dezvoltat de Generalitat Valenciana.

În acest moment, ministrul a ținut să evidențieze importanța colaborării dintre ambele administrații și a dat ca exemplu acordurile care vor fi prezentate luna viitoare, legate de soluții și infrastructuri inovatoare de mobilitate din Comunitatea Valenciană pentru o valoare de 300 de milioane de euro. .

Ajutor guvernamental pentru mobilitate și transportȘeful Mitma a dat asigurări că „din acest minister și din acest Guvern ne angajăm pentru o mobilitate cum nici un guvern nu a mai făcut până acum, pentru decarbonizarea transporturilor, tranziția ecologică și sprijinirea familiilor pentru a face față spiralei inflaționiste care rezultă din Războiul ucrainean.

Din acest motiv, el s-a referit la măsurile în valoare de 10.000 de milioane de euro aprobate ieri de Guvern, care se adaugă celor 35.000 de milioane din cele două pachete anterioare, și care garantează gratuit Cercanías, Rodalies și Media Distancia utilizatorilor obișnuiți. această ocazie la concesiunile de autobuze de stat, pe parcursul anului 2023. Acestea includ și o reducere cu 30% a obligațiunilor recurente de transport public ale CCAA și entităților locale, cu condiția ca acestea să fie reduse la 50%.

În acest moment, trebuie menționat că noile servicii feroviare între Murcia și Alicante furnizate pe noua rețea de înaltă performanță vor fi gratuite și pentru călătorii obișnuiți, ceea ce înseamnă că aceștia vor beneficia de o îmbunătățire semnificativă a timpilor de călătorie, care sunt acum în jur de 50 de minute.

Abonamentul feroviar gratuit a fost foarte bine primit în Comunitatea Valenciană, unde au fost emise aproximativ 280.000 de bilete pentru călătorii între 1 septembrie și 31 decembrie 2022.

Ministrul a subliniat consolidarea serviciului Cercanías din Valencia, care are 144 de mecanici de tren, 100% din serviciile pecovid, și unde s-a înregistrat o îmbunătățire a punctualității, depășind 94% în câteva săptămâni.

Coridorul mediteranean și integrarea feroviară Raquel Sánchez a subliniat încă o dată angajamentul răsunător al Ministerului de a finaliza Coridorul Mediteranean, unde se fac investiții mari, mai ales în ultimii doi ani. În plus, el a subliniat că timp de patru ani acest proiect are „un plan secvențial de acțiuni complet definite în fiecare dintre secțiunile sale”.

De fapt, sunt peste 600 de kilometri în serviciu, dintre care 42% (253 km) au fost deschiși în acești 4 ani și jumătate”, iar obiectivul nostru este să continuăm să avansăm și până la jumătatea anului ne propunem să ajungem la 327 km. odată cu intrarea în funcțiune. Înaintăm și investim într-o țară și angajament european pentru care aici, în Comunitatea Valenciană, vom aloca 350 de milioane de euro în 2023”, a declarat ministrul.

În plus, șeful Mitma a subliniat că Ministerul continuă să lucreze la integrarea căilor ferate în orașul Valencia. Astfel, a anunțat că „Adif a adjudecat deja lucrările pentru Canalul de Acces și remodelarea stației Joaquín Sorolla. Aceste lucrări includ, pe lângă îngroparea tuturor căilor de acces către stațiile València Nord și València Joaquín Sorolla , un cuprinzător intervenţie care include extinderea parcării acestuia din urmă.

Caracteristicile noilor benzi a treia de pe A-21
Înainte de lucrările la tronsonul Carraixet-Valencia, autostrada V-21 avea 3 benzi între Puçol și râpa Carraixet și două benzi în tronsonul de acces final spre Valencia, la care s-a lucrat.

Noile benzi reprezintă o îmbunătățire substanțială a capacității uneia dintre arterele principale care oferă acces la capitala Valencia, autostrada V-21. Un drum care, pe lângă faptul că facilitează intrarea în nordul orașului și în zona metropolitană a acestuia, facilitează distribuția traficului cu autostrada V-23, autostrada AP-7 și autostrada A-23.

Lucrările au avut un buget de 23,4 milioane de euro, la care, dacă adăugăm costurile de redactare a proiectului, controlul și supravegherea lucrărilor și exproprierile, investiția totală se ridică la 27,56 milioane de euro.

În scopul facilitării mobilității și evitării ambuteiajelor, trebuie menționat că cele trei benzi de circulație au fost deja deschise circulației imediat ce s-a finalizat asfaltarea ultimului strat de trotuar și este, de astăzi, când BUS-HOV. va fi implementată banda, inclusă între legăturile CV-32 și Valencia.

Această acțiune urmărește să promoveze transportul public și o reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, contribuind astfel la atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) la care Mitma se angajează.

Secțiunea extinsă în această acțiune este cea cuprinsă între punctele kilometrice 13+270 și 18+255, adică are 4.985 m lungime.

Caracteristicile punerii în funcțiune a Autobuzului-HOV pe V-21 Proiectul începe la legătura viitorului acces nord la portul Valencia cu autostrada și se termină la legătura autostrăzii V-21 cu centura nordică a Valencia într-un sens giratoriu cu pasaj subteran, care formează accesul nordic către orasul Din Valencia.

Pe acest traseu se află un element fizic major, râpa Carraixet, care servește drept împărțire fizică în două secțiuni cu caracteristici semnificativ diferite și, prin urmare, a căror soluție de extindere este și ea diferită.

schiță de performanță Pe traseul său, autostrada este străbătută de drumuri care permit comunicarea orașelor situate la vest de autostradă cu litoralul și de alte infrastructuri precum linia de cale ferată Valencia-Tarragona. De asemenea, pentru pasajul subteran prevăzut pentru accesul de nord în port în faza a doua. În acest fel, există în total trei structuri pe drumuri (vechiul drum al mării, drumul Hondo și drumul Farinós), două șanțuri importante (Vera și Palmaret) și trecerile peste calea ferată și accesul în port, în pe lângă învelişuri.cu lespede a unor şanţuri (Savoia şi Brazo del Morro).

Astfel, sunt folosite toate structurile existente, generând extinderile necesare, cu excepția vechiului Camino del Mar, care este demolat și se construiește unul nou pe același amplasament, și a structurii râpei Carraixet, unde nu se acționează. acesta sau modificat.in nici un caz intrucat se freza si se inlocuieste doar PAL si se modifica pozitia medianei, intrucat la vremea ei s-a executat tinand cont de posibila extindere in trei benzi.

Proiectul este finalizat cu remodelarea laturii de vest a nodului Alboraya pentru a o adapta la noua secțiune a trunchiului proiectat și astfel îmbunătățirea capacității și siguranța rutieră a acestuia.

Proiectul remodelează toate legăturile legăturii Alboraya pe latura sa de vest, întrucât partea de est a fost realizată în lucrările de extindere a autostrăzii V-21 în tronsonul Puzol-Carraixet.

La intrarea în orașul Valencia, își acomodează secțiunea cu cea existentă prin încorporarea unei a patra benzi care permite distribuția sa ulterioară în două benzi către tunelul Avenida de Cataluña și două către sensul giratoriu care face legătura cu Ronda de Nord. La ieșirea din oraș, secțiunea existentă este remodelată, încorporând până la o a cincea bandă care se reduce ulterior la cele trei definite în trunchiul principal.

Pentru a permite sau îmbunătăți permeabilitatea secțiunii transversale a V-21, au fost construite următoarele structuri noi:

Camí vell de la mar (demolarea anterior a celui existent).Acces de nord la portul Valencia.Executarea acestora s-a realizat în etape astfel încât în ​​orice moment trunchiul autostrăzii să aibă 2 benzi pe sens.

Au fost extinse și următoarele structuri:

FF.CC. Valencia-BarcelonaFondul CamíCamí de Farinosșanțul Vera
şanţul PalmaretÎn plus, trebuie menționat că în cadrul lucrărilor se lucrează în prezent la execuția unei pasarele pietonale pentru canalizarea traficului ciclo-pietonal între Alboraya și Port Saplaya, îmbunătățind permeabilitatea secțiunii transversale a infrastructurii, care va permite canalizarea traficului ciclist.-pietonal intre ambele zone, contribuind la reducerea efectului de bariera pe care V-21 il prezinta pentru pietoni si biciclisti.

Prin aceasta, deplasările pe jos sau cu bicicleta între zona urbană Alboraya și Port Saplaya se vor desfășura în condiții mai bune de siguranță rutieră pentru circulația acestor utilizatori, deoarece aceștia circulă separat de traficul motorizat. Pasarela facilitează și mobilitatea persoanelor cu diversitate funcțională, întrucât itinerariul este accesibil.

În plus, în conformitate cu cele de mai sus și cu Strategia de stat pentru biciclete, a fost construită o pistă de biciclete între legătura dintre Port Saplaya și Carraixet, lungă de aproximativ 700 de metri.

Ministrul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane, Raquel Sánchez, în cadrul inaugurării lucrărilor la banda Autobuz-HOV din Valencia.

Sursa: Guvernul Spaniei – Raquel Sánchez subliniază angajamentul față de mobilitatea durabilă prin inaugurarea primei benzi autobuz-HOV din Valencia