Ministrul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane, Raquel Sánchez, însoțit de secretarul general pentru transport și mobilitate, María José Rallo, și directorul general de transport terestru, Jaime Moreno, s-au întâlnit cu principalele asociații de expeditori din Spania.

La întâlnire a fost efectuată o analiză a situației actuale a transporturilor din Spania, trecând în revistă atât provocările actuale, cât și cele pur structurale ale sectorului, cărora MITMA a decis să le facă față cu hotărâre, și asupra cărora expeditorii/companiile care folosesc transportul poate juca un rol valoros în avansarea în sustenabilitatea transportului, în aspectele sale de mediu, sociale, economice etc.

În plus, a raportat primul – prezentarea setului de măsuri la care s-a lucrat în ultimele întâlniri avute cu CNMT și a desfășurat o O revizuire a stadiului măsurilor strategice cuprinse în RD LEGEA 3/2022, atât în ​​cele mai imediate, cât și în cele mai actuale probleme, precum cea privind revizuirea a prețului transportului din cauza variației prețului combustibilului.

În acest sens, ședința a evidențiat importanța pe care MITMA o acordă că, în conformitate cu cu modificarile aprobate, preturile de transport reflecta adecvat si rapid variatia costurilor pe care transportatorii se confrunta, mai ales in ultimele luni, si importanta de a face acest lucru cu un larg si de viitor acordat de legea RD.

Pe lângă măsurile menționate anterior axate pe termen scurt, au fost tratate și alte mijloace ale Decretului Regal Lege, precum cele legate de Codurile de bune practici comerciale în contractare. de transport terestru de mărfuri, în care, după cum se prevede chiar în legea RD, sectorul încărcat r va fi decisiv pentru un avans decisiv atât în ​​aprobarea sa, într-o lucrare comună tripartită cu MITMA și CNTC, cât și pentru implementarea sa ulterioară.

. În sfârșit, a fost posibil să împărtășim dorința MITMA de a avansa în unele dintre măsurile incluse în acordul cu Comitetul în decembrie anul trecut, cum ar fi studiul fezabilității aplicării în sectorul transportului rutier de mărfuri a principiilor cuprinse în domeniul alimentar. Legea lanțului în raport cu costurile sale de producție.

Sursa: Guvernul Spaniei – Raquel Sánchez și principalele asociații de expeditori sunt angajate în sustenabilitatea sectorului transporturilor