Ministrul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane, Raquel Sánchez, și-a exprimat sprijinul pentru această declarație de interes general a zonei industriale Malpica din Zaragoza de către Guvernul Aragonului, deoarece va favoriza investițiile, instalarea de activități economice și va genera locuri de muncă, aproximativ 2.2022 Posturi.

Proprietarul Mitma a vizitat ținutul Zona industrială Malpica unde se găsesc instalațiile dezafectate ale Universității Muncii „Virgen del Pilar”, împreună cu președintele Aragón, Javier Lambán, și directorul general al Sepes, Fidel Vázquez.

Într-o apariție ulterioară, ministrul a sărbătorit începutul extinderii dezvoltării zonei industriale Malpica, grație aprobării de către Executivul Autonom a textului Acordului care prevede o răspuns imediat la cererea mare la actualul teren pentru instalarea de activități economice în Zaragoza.

În acest acord, pe care Guvernul Aragonului îl va semna cu Ministerul Prin Sepes, Entitatea Funciară de Stat, se vor stabili investițiile și angajamentele economice estimate ale fiecărei administrații, care vor depăși un milion de euro.

Consolidarea Zaragoza ca nod al activității economice După cum a explicat șeful Mitma, Cu acest Acord, o jumătate de milion de metri pătrați de teren urbanizat poate fi utilizat pentru implementarea imediată a utilizărilor productive, ceea ce înseamnă o disponibilitate extraordinară de teren proprietate publică în zona industrială Malpica.

După cum s-a afirmat, Ministerul se angajează în această reconversie a proprietății, cu care Zaragoza se va consolida ca un nod de activitate economică de o valoare enormă și potențial strategic. În acest sens, ministrul a justificat politicile de creștere economică și socială, explicând totodată că de la potențialii cumpărători apar noi oportunități de investiții, grație Planului de redresare.

. Acțiuni rutiereÎn discursul său, ministrul a afirmat că, Mitma promovează investițiile, dezvoltare și oportunități în Aragon și a menționat câteva dintre acțiunile rutiere prin care se urmărește creșterea siguranței rutiere și a potențialului logistic al Zaragoza și al provinciei sale.

. În acest context, ați spus că se lucrează la aprobarea proiectului de pasaj subteran sub sensul giratoriu A 68 cu șoseaua de centură Zaragoza, anunțând în același timp că vara aceasta face parte din tronsonul Gallur-Mallén din A-68. Această acțiune, după cum a subliniat el, este o reflectare a angajamentului față de acest Coridor, cu Aragon și cu îmbunătățirea conexiunilor logistice ale Văii Ebro ca principală rută de transport rutier din nord-estul Peninsulei până în nordul Spaniei.

Investiții feroviare Pe de altă parte, ministrul a asigurat că se înregistrează progrese în ceea ce privește rețeaua feroviară din Aragon. Mai exact, s-a precizat că aproape 100 s-au investit aproape 100 milioane de euro în renovarea liniei Zaragoza-Teruel-Sagunto.

Referitor la noua linie de pe același itinerariu, s-a adăugat că se așteaptă să poată depune studiul informativ al noii linii între Zaragoza și Teruel pentru evaluarea mediului înainte de vară; și, pe linia dintre Huesca și Canfranc, a declarat că 00 au fost mobilizate milioane de euro pentru renovarea acestuia din Plasencia del Monte .

În plus, în scopul promovării transportului feroviar de marfă pe distanțe lungi, ministrul a avansat că Elaborarea proiectelor de adapta linia Algeciras-Zaragoza ca autostradă feroviară care va permite încărcarea remorcilor rutiere ca transport combinat feroviar-rutier pe lângă containerele maritime.

Raquel Sánchez a subliniat că angajamentul ei este pentru intermodalitatea fluxurilor de mărfuri care vor circula prin ramura centrală a coridorului mediteranean, combinând calea ferată și rutieră în cel mai eficient mod posibil, precum și prin Zaragoza ca port. interiorul Spaniei și ca nod de enormă valoare și potențial strategic național și internațional.

De asemenea, a evidențiat evidențiază adaptarea la ecartamentul standard a liniei Huesca-Canfranc, care a fost supusă informației publice în luna martie, precum și legătura acesteia cu platformele logistice PLAZA din Zaragoza și Huesca.

Sursa: Guvernul Spaniei – Raquel Sánchez salută declararea zonei industriale Malpica ca proiect de interes general de către Guvernul Aragonului