Îngroparea, inclusă în Planul de navetiști din Asturias, va presupune îmbunătățiri substanțiale în exploatarea căii ferate, o capacitate mai mare a liniei și regularitatea circulației, precum și o creștere a fiabilității instalațiilor.

The Ministrul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane, Raquel Sánchez, a ratificat angajamentul total al Guvernului Spaniei pentru bazinele miniere din Asturie cu o investiție de peste 45 milioane de euro pentru îngroparea căii ferate în Langreo (Asturias) și îndepărtarea barierei de cale ferată pe care aceasta o presupune în prezent linia de ecartament metric Laviana-Gijón.

Într-un act desfășurat în acel oraș, șeful Departamentului, care s-a întors în Principat de trei săptămâni ulterior, după ce a depus licitația pentru noul pod din Ribadesella, a pus în valoare impulsul dat în ultimii trei ani de Guvern, care a reuşit să deblocheze o acţiune care a fost oprită în ultimii opt ani.

proces, este o lucrare care a constituit o prioritate comună pentru cele trei administrații implicate timp de trei ani: Consiliul Local, Guvernul Principatului și Ministerul și pentru care Langreenii nu au mai putut aștepta în continuare.

Ministrul a arătat angajamentul Guvernului față de Bazinele Nalón și Caudal, ai căror cetățeni au dat atât de mult pentru progresul economic al întregii țări, și pentru De aceea, acești ultimi și definitivi pași au fost luate astfel încât linia subterană cu ecartament metric, cu noua sa stație, să devină o realitate care face parte din viața de zi cu zi a Langreanilor și să aducă un nou peisaj în La Felguera, fără barieră de cale ferată și putând să se bucure de noul spațiu urban. care se va naște din pământ eliberat.

Modernizarea instalațiilor Această acțiune, care răspunde acordului semnat între Principatul Asturias, Consiliul Local Langreo și Adif pentru integrarea liniei de cale ferată cu ecartament metric în La Felguera și Sama (Langreo), a primit un impuls puternic cu atribuirea, de catre aceasta din urma entitate dependenta de Mitma, a contractului de modernizare a instalatiilor de paza si telecomunicatii tronsonul Laviana-Tuilla, in valoare de 12, 2 milioane de euro.

Cu aceasta, Adif va finaliza suprastructura feroviară a tronsonului subteran și va efectua toate acțiunile necesare pentru punerea în funcțiune a noii linii de cale ferată.

Această atribuire se alătură celei deja efectuate pentru lucrările de execuție a proiectului de construcție pentru montajul căii, electrificare, drenaj, instalații de protecție sectia civila si de securitate si lucrari complementare tunelului Langreo, adjudecate in valoare de 140721. , 7 milioane euro; precum și proiectele de adaptare a peroanelor și reconfigurare șantier la stațiile Sotrondio și El Entrego, în vecinătatea orașului Langreo, în valoare totală de 1,3 milioane de euro.

La aceasta, trebuie adaugata investitia in lucrari complementare, care va ajunge la 13, 8 milioane de euro, și care include montarea de ecrane acustice în tronsonul afectat de înmormântare, precum și asistența tehnică necesară pentru conducerea, controlul, monitorizarea si punerea in functiune a tuturor lucrarilor efectuate. În cele din urmă, investiția totală a Adif în această acțiune se va ridica la mai mult de 45 milioane de euro.

Odată finalizată suprastructura feroviară, acordul prevede eliberarea terenului nenecesar căii ferate și urbanizarea sa ulterioară. Prin aceasta, se va putea îmbunătăți funcționalitatea căii ferate și optimizarea utilizării spațiului, transformând și integrând terenul eliberat în urbanismul orașului și îmbunătățirea calității vieții populației Langrean.. Mai multe acțiuni pentru modernizarea ecartamentului metric din AsturiasÎn paralel, Ministerul avansează prin Adif în modernizarea rețelei cu ecartament metric din Asturias cu execuția de proiecte, cum ar fi renovarea completă a pistei tronsonului Gijón-Laviana (linia -752 Laviana-Gijón Sanz Crespo), în care aproximativ 50 milioane de euro.

Compania publică de căi ferate a început primele lucrări de topografie, geotehnică și georadar și a atribuit aproape toate contractele necesare pentru realizarea acțiunilor pe șină.

Proiectul de renovare a căii pentru tronsonul Gijón-Laviana, inclus în Planul de navetiști din Asturias, a fost atribuit pentru o sumă de 30, 3 milioane de euro. In plus, Adif a mai comandat si alte contracte de furnizare a materialelor necesare desfasurarii acestei actiuni (traverse, sina si balast) in valoare de . milioane.

The tronsonul Gijón-Laviana, inclus în Rețeaua de ecartament metric din Asturias, începe la punctul kilometric (pk) 000/530, la stația Gijón-Sanz Crespo, și se extinde până la Laviana, la kp 49/530. În ultimii ani, acest tronson a făcut obiectul unor renovări ocazionale până la punctul de a aborda renovarea, adaptarea și modernizarea completă a liniei actuale, care include corectarea și îmbunătățirea atât a infrastructurii, cât și a suprastructurii din . kilometri de pista; din totalul 49 de kilometri ai tronsonului.

În termeni generali, proiectul cuprinde acțiunile necesare pentru renovarea infrastructurii și a căii de cale, igienizarea și îmbunătățirea unor tuneluri, consolidarea terasamentelor, precum precum și adaptarea și îmbunătățirea suprafeței mai multor treceri la nivel incluse în tronsonul Gijón-Laviana.

Toate acestea vor face posibilă îmbunătățirea calității de rulare și, odată cu aceasta, amenajarea unei infrastructuri mai moderne și mai stabile, care va necesita mai puțină întreținere și va permite creșterea parametrilor de fiabilitate ai infrastructurii, cu beneficiul în consecință pentru traficul feroviar.. Toate acțiunile contribuie la realizarea Obiectivului de Dezvoltare Durabilă (ODD) numărul 9, în special obiectivele sale 9.1 (dezvoltarea unei infrastructuri fiabile) și 9.4 (modernizarea infrastructurii).

Finanțare europeanăLucrările vor fi finanțate execuția de îngropare a Langreo -cu excepția proiectelor de adaptare a platformelor și reconfigurare a curții de cale a stațiilor Sotrondio și El Entrego- și renovarea completă a pistei tronsonului Gijón-Laviana. de către Uniunea Europeană – NextGenerationEU. „O modalitate de a face Europa”.

Mai multe informatii Raquel Sánchez își reînnoiește angajamentul față de un viitor mai bun pentru Asturias și evaluează milioanele de euro 49. de investiție a Mitma a Planului de Recuperare (04//22) Sursa: Guvernul Spaniei – 140721 Raquel Sánchez ratifică Guvernul angajament total față de Bazinele Miniere cu o investiție mai mare de 47 milioane în integrarea căii ferate Langreo