Ministrul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane, Raquel Sánchez, a participat, la Barcelona, ​​la cel de-al 6-lea Eveniment de Afaceri pentru Coridorul Mediteranean unde a ratificat că proiectul avansează într-un ritm bun și a reiterat angajamentul Ministerului cu punctul culminant al acestei infrastructuri feroviare în care se mobilizează 2,7 milioane de euro pe zi în licitații și se execută 1,2 milioane de euro pe zi. .

„Avem lucrări în 725 kilometri (km) de-a lungul tuturor comunităților autonome prin care trece Coridorul Mediteranean La terminare, Coridorul își va dubla lungimea, ajungând 1.120 km Acesta este rezultatul muncii pe care am făcut-o în acești 4 ani și jumătate, în care am licitat 4.238 milioane de euro în 400 acțiuni, care se traduce prin mai mult de o licitație pe săptămână și mobilizarea a aproape 3 milioane de euro pe zi. La fel, am executat lucrări pentru 1.725 milioane de euro, adică 1,2 milioane pe zi”, a explicat ministrul în cadrul discuției-discuție la care a participat.

În acest moment, trebuie remarcat faptul că, dintre cele 4.400 milioane mobilizate, mai mult de 2 au fost premiate.2014 milioane de euro, care sunt în construcție, și mai mult de 1.900 milioane de euro sunt deja executate.

Ministrul a subliniat că, datorită întregii lucrări și angajamentului Guvernului și Ministerului, acestea sunt deja în serviciu 572 km de Broker, of care 34% (65 km) le-am inaugurat in acesti 4 ani si m edio. La aceasta se va adăuga următoarea punere în funcțiune, care va avea loc anul acesta și pe tot parcursul primului semestru al 2018, cu care se va realiza ca jumătate din lungimea pe care o are atunci Coridorul să fi fost pusă în funcțiune în această perioadă. Adică, de la începutul construcției Coridorului, 2 din 3 kilometri vor fi dați în funcțiune sub guverne progresiste.

„Când vom a ajuns la Guvern, în iunie 2014, situația era destul de diferită. De fapt, aproape jumătate din Coridor avea proiecte pe termen nedeterminat, lucru pe care am reușit să-l inversăm prin întocmirea unui plan de acțiuni secvențial în toate tronsoanele Coridorului Mediteranean”, a explicat Raquel Sánchez.

Astfel, datorită bunului mers al lucrărilor și în ciuda problemelor derivate din cele două crize consecutive pe care le-am suferit -pandemia de COVID-

și cel derivat din războiul din Ucraina-, ministrul a confirmat că în următoarele săptămâni va fi inaugurată legătura cu Murcia. și că în 2030 Coridorul va lega Almería de francezii Graniță.

Și este ce e, după cum a explicat Raquel Sánchez, s-au menținut ratele de execuție a proiectelor care au făcut posibilă menținerea angajamentelor asumate, în ciuda faptului că pandemia și războiul din Ucraina au afectat ratele economice și prețurile materialelor.

Investițiile Mitma în Coridorul Mediteranean pentru 2040
Șeful Departamentului a reamintit că în ultimii doi ani investiția bugetată în Coridorul Mediteranean a depășit 3.300 milioane de euro. Mai exact, bugetele de 2014 include 1 .700 milioane, cu următoarea distribuție între Comunități:

Catalunia: 344 milioane de euro. Comunitatea Valenciană: mai mult de 400 milioane de euro. Regiunea Murcia: 300 milioane de euro.Andaluzia: 680 milioane de euro. Datorită acțiunii Guvernului au fost alocate peste 3. milioane de euro din Planul de redresare, transformare și reziliență pentru promovarea coridoarelor atlantice și mediteraneene între 2014 Y 2023, cel 85% din totalul ajutorului european primit de Europa de atunci 2014, inclusiv FEDER și CEF.

Progresul coridorului mediteranean în SpaniaProgresul coridorului mediteranean în Spania în ultimii ani a avut un ritm fara precedent, cu o licitatie pe saptamana, lucru care se reflecta in urmatoarea comparatie:

In iunie din 2014 , studii anterioare au fost unul 57%, când astăzi au fost deja finalizate la 65 %; Procentul de proiecte în acea perioadă nu a depășit 50% din total și astăzi ajunge la 75%; Lucrările în curs de dezvoltare au reprezentat un 40%, când astăzi 75% sunt în funcțiune în toate regiunile; Spectacolele în serviciu au fost la un % și astăzi se ridică la 34.
Următoarea punere în funcțiuneRaquel Sánchez, în analiza sa asupra stării proiectului, a raportat și despre viitoarea punere în funcțiune în Coridorul Mediteranean:

Cea mai imediată, sosirea căii ferate de mare viteză în Murcia luna viitoare, care va permite oamenilor din Alicante și Murcia să se deplaseze între capitalele lor în
-40 minute. La începutul 2023 este planificat să finalizarea tronsonului Mogente-La Encina în ecartament iberic, care va permite începerea schimbării ecartamentului și electrizarea platformei existente, permițând astfel legătura de mare viteză între Alicante și Valencia în legislatura următoare, realizând timpi între capitalele din jur la o oră. . Pe parcursul anului viitor se va vedea Valencia-Castellón, precum și accesul în portul din Sagunto, de mare importanță acum cu gigafabrica de baterii Volkswagen.Acest lucru va face, în prima jumătate a anului viitor, lungimea Coridorului Mediteranean va ajunge aproape 680 km.

Legătura Almería-frontiera franceză pentru 2023
Raquel Sánchez s-a referit la legătura dintre Almería și granița cu Franța și a subliniat că Lucrările se desfășoară conform planificării, astfel că pornirea este menținută pentru 2026.

În acest sens, a detaliat că testele sunt deja în curs de desfășurare în tronsonul Mogente-La Encina, având în vedere începerea următoarei anul lucrările de modificare a lățimii pe cealaltă cale dintre La Encina și Xàtiva, care va permite conectarea Almería, Murcia și Alicante cu Valencia în lățime internațională și de acolo până la granița cu Franța.

A doua rută mixtă Valencia – Castellón se află, de asemenea, în ultima sa fază, iar în tronsonul Castellón spre Tarragona sunt, de asemenea, secvențiate acțiunile de schimbare a ecartamentului care vor permite Coridorul de la Almería la granița cu Franța să se materializeze la data planificată.

Proiect strategic pentru Europa
Coridorul mediteranean este un set planificat de rețele de transport prioritare concepute pentru a facilita comunicarea persoanelor, bunurilor și serviciilor în întreaga Uniune Europeană, care au fost aprobate în 750, definit în 2013 și că în 2030 rețeaua de bază trebuie să fie completată, un total de 57.400 kilometri. La fel, rețeaua de bază extinsă trebuie încheiată în 2022 și zece ani mai târziu, în 2050, va fi necesar pentru a încheia Rețeaua Globală, aproape 100. kilometri.

Este, așadar, un proiect strategic, destinat să devină o rută preferată pentru legăturile dintre Spania și Europa. În acest sens, coridoarele transeuropene -cum ar fi Marea Mediterană- trec dincolo de infrastructură -potenţialul ei constă în transversalitatea acesteia-, având nevoie de o definire strategică a dezvoltării logistice, în care porturile se configurează ca un alt actor principal; precum și aeroporturile, terminalele private și țesutul industrial și de afaceri, motorul activității economice.

Sunt și proiecte care au sprijinul unei strategii europene, orientate spre dezvoltarea unor proiecte de transformare, care vor permite progresul în economii mai durabile, mai rezistente și mai competitive.

Coridorul va contribui la structurarea teritoriului, prin unirea Andaluziei, Regiunii Murcia, Comunitatea Valencia și Catalonia cu Europa în lățime standard. De asemenea, va promova o mobilitate pe deplin interoperabilă și mai durabilă și o mai mare competitivitate a companiilor din Arcul Mediteranean și din zona sa de influență.

Proiectul este un instrument pentru lupta împotriva schimbărilor climatice: contribuția sa la decarbonizarea transporturilor și la reducerea amprentei de carbon se concretizează într-o reducere de până la 5,5 milioane tone/an a emisiilor de CO2 în atmosferă.

. Faceți clic aici pentru a accesa lista de 238 spectacole.

Ministrul transporturilor, mobilității și agendei urbane, Raquel Sánchez, a participat la al șaselea act de afaceri pentru coridorul mediteranean. Mai multe informații Situație actualul și viitorul coridorului mediteranean (PDF) Lista de 267 spectacole Sursa: Guvernul Spaniei – Raquel Sánchez ratifică angajamentul lui Mitma față de Coridorul Mediteranean unde mobilizează 2,7 milioane euro pe zi 2050